Végre kiderült, hogy kié az ország legnagyobb lemezgyűjteménye

2024.09.11. 15:23
Négy új előadással folytatódik a KuglerArt szalonban Körner Tamás nagysikerű sorozata, ahol fél évszázados pályája legérdekesebb zenei vonatkozású emlékeiből válogat.

Körner Tamás a magyar komolyzenei élet egyik meghatározó alakja. Hályogkovácsnak tartja magát, akinek nincs zenei végzettsége, de két évtizeden át a Budapesti Fesztiválzenekar igazgatója volt, nem közgazdász, de a magyarországi direkt marketing és brandépítés úttörőjeként egyetemi tananyag, nem tanult zenetörténetet, de övé az ország egyik legnagyobb lemezgyűjteménye.

Legemlékezetesebb személyes történeteit az Egy hályogkovács emlékei című könyvében már elmesélte, de a Fesztiválzenekart két évtizeden át igazgató Körner Tamás nagysikerű sorozata most négy új előadással folytatódik a KuglerArt szalonban, ahol fél évszázados pályája legérdekesebb zenei vonatkozású emlékeiből válogat.

Az Egy hályogkovács emlékei címmel előbb internetes blog sorozatként, majd könyv formájában megjelent írásokat Gyabronka József színművész tolmácsolja. Az előadásokat megannyi videó illusztráció és esténként más-más sztárvendég színesíti.

A 2024 őszi négy előadás időpontja szeptember 17, október 15, november 12. és december 10., minden alkalommal 19 órakor. A sztárvendég szeptember 17-én a Londonban élő 89 éves zongoraművész, Frankl Péter, október 15-én Rost Andrea, november 12-én a rendező Ascher Tamás, december 10-én az operaénekes Molnár András, valamennyien egy-egy hályogkovács történet szereplői.