Exkluzív élményekkel készül a Libri új törzsvásárlóinak

2024.09.12. 12:07
Új törzsvásárlói programot indít a Libri, amely az olvasás szenvedélyének elismerésével és különleges előnyökkel várja olvasóit. A program célja, hogy az irodalom iránti rajongásra építve egyedülálló élményeket és új lehetőségeket kínáljon tagjai számára. A személyre szabott ajánlatok és kiemelt figyelem mellett különleges eseményekkel is gazdagítja a vásárlói élményt, ráadásul olyan népszerű témákban, mint a #booktok.

A Libri nemrég készült, olvasási szokásokat vizsgáló kutatása kimutatta, hogy az olvasás leginkább a kikapcsolódás, az időtöltés és a szórakozás fontos eszköze mind a gyakori, mind a ritka könyvvásárlók számára. 

A kérdezettek számára az olvasás nem csupán pihenést, hanem ismeretbővítést és tanulást is jelent, új világokat nyit meg, miközben kivonja őket a mindennapok fáradalmaiból.

Manapság szinte luxus, ha van időnk magunkra. Fontos, hogy a szabadidőnket úgy töltsük el, hogy az egyszerre legyen pihenés, feltöltődés és szórakozás. Az olvasás erre kiváló választás, mely ráadásul a mentális egészségünket is szolgálja. A Sussexi Egyetem egy korábbi kutatása kimutatta, hogy már napi 20 perc olvasással is jelentősen, közel 70 százalékkal csökkenthetjük a stressz-szintünket. A könyvek tehát nem csak tanulásra, önfejlesztésre vagy a szabadidőnk eltöltésére alkalmasak: az olvasás hosszú távon is javítja az életminőségünket

− idézi a sajtóanyag Ludvig Orsolya Stefanie, a Libri marketing- és kommunikációs igazgatójának szavait.

A Libri hitvallása a minőségi időtöltés és kapcsolatépítés, ezért megbecsüli a visszatérő vásárlóit. Az új törzsvásárlói program célja, hogy az olvasáson keresztül történő közösségépítést fokozza, különleges, személyre szabott ajánlatokkal és exkluzív eseményekkel szolgálva meglévő és új vásárlói számára.

Prémium-rendezvénysorozat

A megújulás egyik legizgalmasabb része az ősszel induló tematikus rendezvénysorozat, amely az olvasás népszerűsítése, valamint az olvasás általi közösségépítés jegyében valósul meg. 

A 2024. szeptember 5-i Florence Press Day résztvevői már ízelítőt kaptak a programsorozatból, amelyen Bibók Bea, az Ellopott gyermekkor című könyv szerzője is részt vett. Korn Anita közreműködésével Ludvig Orsolya Stefanie, a Libri marketing- és kommunikációs igazgatója, valamint Bibók Bea beszélgetett az olvasás mentális egészségre és jóllétre gyakorolt jótékony hatásairól.

A beszélgetés középpontjában az állt,

hogyan tudunk az olvasás által önmagunkról és a környezetünkről is gondoskodni,

valamint hogy egy könyv elolvasása képes-e megváltoztatni az életünket, de kitértek Bibók Bea könyvére, amelynek központi témája a parentifikáció jelensége. A könyvben Bea nemcsak bemutatja a témát, hanem személyes történetekkel és kutatásokkal is gazdagítja az olvasói élményt. A rendezvényen Bibók Bea dedikálta könyvét is.

Saját tapasztalatom miatt nemcsak pszichológiai tudásom van a parentifikációról, hanem bőven van saját élményem is, kívülről-belülről ismerem a témát. A szárnyalást, a sikert, a flow érzését, az önátadás örömét, az önfeláldozó szeretetet, a lelkesedést, a hitet és a kitartást, és az ebből kifolyólag megélt óriási csalódásokat, az átvertség és a kihasználtság érzését is. Ismerem az ellopott gyermekkor fájdalmát, az élethosszig tartó megküzdés ízét és tapasztalatát, a megküzdés folyamatát, a saját önreflexióm által megszerzett belső tudást és a minőségi, önazonos élet jutalmát. Ebben a könyvben minden tudásomat felhasználom, hogy segíteni tudjak a hasonló problémákkal küzdő olvasóknak.

A Libri kutatása kimutatta, hogy a pszichológiai témájú könyvek évek óta előkelő helyen állnak az olvasók körében. Az embereket rengetegféle pszichológiai téma érdekli, hiszen az olvasás nemcsak kikapcsolódást nyújt, hanem jótékony hatással is van a mentális egészségre. Amikor olvasáskor ilyen témákról szerzünk új, hasznos tudást, az még inkább elősegíti a lelki jóllétet. A havonta megrendezésre kerülő eseménysorozat különleges helyszíneken, érdekes vendégekkel és változatos tematikákkal repíti el a törzsvásárlókat a könyvek világába. A résztvevők mindig valami újat és izgalmasat tapasztalhatnak, és exkluzív helyszíni ajánlatokkal is gazdagodhatnak.

Különleges könyvek

A Libri a rendezvények mellett díszkiadásokkal és limitált, különleges kiadású könyvekkel is megajándékozza hűséges olvasóit. Emellett megújult merchandising kollekciójuk is elérhető, hogy az olvasás szerelmesei még különlegesebb termékekkel gazdagodjanak. Ilyen például a népszerű Könyvről Könyvre olvasónapló és öröknaptár, amely idén új kiadásban, november 1-től lesz kapható.

A megújuló törzsvásárlói program nemcsak az olvasás iránti elkötelezettséget jutalmazza, hanem egy különleges közösséget is kínál minden törzsvásárló számára. A tagok exkluzív rendezvényeken vehetnek részt, ahol szerzőkkel találkozhatnak, és például az olvasás mentális egészségre gyakorolt pozitív hatásairól szóló beszélgetésekbe kapcsolódhatnak be. Ez a program egyedülálló lehetőséget nyújt arra, hogy az olvasás élménye közösségi és inspiráló tapasztalattá váljon.

Starcz Ákos, az Indexet kiadó médiacsoport igazgatósági tagja az Index.hu Zrt.-től és az Indamedia csoporttól függetlenül működő Libri–Bookline Zrt. igazgatóságának elnöke.