John Legend elmondta véleményét Taylor Swift politikai nézeteiről

2024.09.14. 16:28
Nem ritka, hogy a közszereplők kinyilvánítják véleményüket a közelgő elnökválasztással kapcsolatosan. Az Egyesült Államok kettészakadt, a piros és a kék oldal is erőteljesen képviselteti magát. Taylor Swift nemrég elárulta, hogy Kamala Harris mellett teszi le voksát, ezt pedig John Legend sem hagyta szó nélkül.

John Legend számára sohasem volt veszélyes elárulnia, melyik oldalon áll. Politikai nézeti általában egyeztek a rajongói beállítottságával. Éppen ezért nagyra becsüli, ha egy előadó úgy is állást foglal, hogy nagy valószínűséggel elveszti közönségének egy részét. Taylor Swift nemrég nyíltan beszélt arról, hogy a közelgő amerikai elnökválasztáson Kamala Harrist támogatja Donald Trumppal szemben. – írja a The Independent.

Legend azt mondta, Taylor Swiftnek jóval nehezebb a liberális nézeteiről nyilvánosan beszélni, mivel rajongótábora jó része a country zene szerelmeseiből áll, akik általában konzervatív irányba húznak. Úgy gondolja, az énekesnőnek jóval kockázatosabb politikáról beszélnie, mint neki. Hozzátette, hogy mindig is tisztelte azokat az előadókat, akik vállalják ezt a bizonyos kockázatot.

Legend ugyan nem foglalkozik vele, de elvesztett néhány barátot, miután szót emelt nézetei mellett. Kanye Westtel például kifejezetten megromlott a kapcsolata. Az énekes első albuma, a Get Lifted West kiadójánál, a GOOD Music-nál jelent meg, azonban elváltak útjaik. Ezzel kapcsolatban Legend azt nyilatkozta, hogy „inkább saját magát adja és nem fog álarc mögé bújni, vagy elárulni az elveit. Ha pedig elveszíti néhány rajongóját, az sem zavarja, továbbra is jól meglesz.”

Mint megírtuk, Taylor Swift énekes-dalszerző az Instagramon posztolt Donald Trump volt elnök és Kamala Harris alelnök vitáját követően. Swift elárulta, hogy végignézte a vitát, és arra biztatta követőit, hogy kutassák fel „a számukra legfontosabb témákat”. Kitért arra is, hogy az AI (mesterséges intelligencia) által generált képeken hamisan támogatta Trumpot. 

Swift a múltban többször is hangoztatta, hogy „a történelem jó oldalára áll”, és a 2020-ban megjelent Miss Americana című dokumentumfilmjében sajnálatát fejezte ki, amiért nem tette ezt korábban, a 2016-os választások idején.

Kamala Harrisre és Tim Walzra fogok szavazni a 2024-es elnökválasztáson. Azért szavazok Harrisre, mert ő azokért a jogokért és ügyekért harcol, amelyeknek szerintem szüksége van egy harcosra, aki kiáll értük. Úgy gondolom, hogy ő egy szilárd jellemű, tehetséges vezető, és hiszem, hogy sokkal többet érhetünk el ebben az országban, ha a nyugalom és nem a káosz vezet minket

– nyilatkozta az énekesnő.