Izgalmas programokkal várja a látogatókat a Matúz könyvbemutatója

2024.09.20. 13:13
Koncertek, filmvetítés és beszélgetés az alkotókkal. Különleges programokkal készülnek Varga Mária Matúz című könyvének bemutatójára.

2024. szeptember 21-én, szombaton, 17 órától tartják Varga Mária Matúz című művének könyvbemutatóját Balassagyarmaton a Madách Filmszínházban.

Az eseményen részt vesz Ács Margit Kossuth- és Prima Primissima díjas író, szerkesztő, a Magyar Művészeti Akadémia rendes tagja, Mező Gábor kutató, újságíró, Varga Mária, a könyv szerzője, valamint Matúz Gábor. A rendezvény műsorvezetője Házy Attila lesz.

Varga Mária irodalomtörténész a Kairosz Kiadó gondozásában megjelent új könyvében a főszereplő, Matúz Gábor „eddigi – bizonyos elemeiben kétségtelenül vitára ingerlő, de mindenképpen elismerésre méltó – munkásságán keresztül enged bepillantást a Kádár-korszak, a rendszerváltás, az Antall-, Boross-, Horn-, Medgyessy-, Gyurcsány- és Orbán-kormányok média- és kultúrtörténetébe. Ritka kordokumentum, személyesre hangolva”.

A könyvbemutató után Tarr Béla 1980-ban Balassagyarmaton forgatott Szabadgyalog című filmjét tekinthetik meg az érdeklődők, majd a Kinopuskin és az Európa Kiadó ad koncertet.