Szentesi Éva jó híreket kapott orvosától, nem mutat daganatot a CT

2024.10.14. 16:28
Szentesi Éva író, a WMN egykori újságírója vasárnap személyes blogján megjelent írásában közölte, hogy jó hírt kapott az orvosától, ugyanis kiderült, hogy a legfrissebb vizsgálatok szerint nincs daganat a szervezetében.

Májusban számoltunk be arról, hogy Szentesi Éva szervezetében újabb tumort találtak. „Semmi jót nem remélek, és valahogy mindig túlélem. Ennyi biztos, ebben még nem vallottam kudarcot” – írta akkor személyes blogján, Két centi című írásában.

Szentesi Éva vasárnap Örülni kell címen újabb bejegyzést tett közzé blogján, ahol ezúttal jó híreket osztott meg olvasóival.

Reggel a Professzor hív, a komoly és okos hangját vidámnak hallom (de ő úgy vidám, hogy egy pillanatra sem zökken ki az okosból és komolyból.) Azt mondja, a CT nem mutat daganatot

– fogalmazott.

„Örülök, és kételkedem. A terápia hatása alatt állok, nem vagyok jól, és ha ebben az állapotban kapok olyan híreket, aminek örülni kell, akkor kétkedő leszek, visszakérdezek, hogy: »Mit jelent ez pontosan Professzor?!« »Ez a legjobb hír, ennél jobbat nem tudok. Na, most örüljön kicsit«” – számolt be a történtekről.

Szentesi Éva azt is hozzátette, hogy ez azt is jelenti, hogy bár negatív az eredmény, attól még kószáló tumoros sejtjei lehetnek, amiket el kell végleg altatni, így a kezelések folytatódnak.

Amúgy nem olyan rossz.

De középen kell maradni.

Nem elbízni magam.

Haladni magabiztosan, elvégezni jól a feladatsort.

(Holnap megtanulni az önkatéterezést például.)

Óvatosnak lenni, vigyázni magamra.

Úgy lépni, hogy ne legyen a lábam előtt semmi.

Alaposan fertőtleníteni napjában többször, amikor „olyan helyekre” nyúlok magamon

(és szinte már csak „olyan helyek” vannak a testemen, ahova így lehet nyúlni.)

Nem gondolni, hogy a kihívásnak vége,

tudni, hogy hosszú még az út,

piros cipőben, sárga kövesúton,

és szentül hinni: nem a csaló varázslóhoz vezet

– írta Szentesi Éva.

Az író harmadjára küzd meg a rákkal, amely egyébként több könyvét is ihlette. Betegségén főként édesanyja segítette át, aki néhány éve halt meg koronavírusban. Szentesi Éva elmondása szerint ezt a tényt még mindig nehezen tudja elfogadni. Most testvére, párja és párja édesanyja áll elsősorban mellette.