Itt a Google-alapú mp3-keresőmotor

2008.03.06. 09:53

Minden mp3-at egy helyen, vagy valami hasonlót hirdet a Findmemp3.com, ami elvileg bármilyen dalt megkeres nekünk az interneten. A találati listából minden számot legálisan hallgathatunk (a készítő szerint azért, mert az oldal semmilyen fáljt nem tárol), illetve letölthetünk (amennyiben szabad), cserébe arra kérnek minket, hogy adjuk meg a dal címét, az előadót és az albumot, ha van időnk.

 

Az oldalt egyetlen ember üzemelteti, aki a WTF menüpont alatt elmagyaráz mindent, és arra kér minket, hogy clown-suitként, azaz bohócgúnyaként (és semmiképpen sem innovatív, dinamikus, XMLSocket/AHAH/AJAX-alapú, erőforráskihasználó, web 2.0-ás, szociális mashupként) hivatkozzunk erre a Google-alapú keresőre. Pénzt pedig nem akar vele keresni.

Próbaképpen beírtuk, hogy George Michael, és kiadott több George Benson-számot, illetve Westlife-ot, majd Timbalandot és Def Leppardot. Aztán megint más eredményeket kaptunk, ekkor már volt köztük pár George Michael-szám is. De semmi Freedom. Lehetséges, hogy az nincs kint sehol a nagy világhálón?