Friderika
9 °C
18 °C

Sör helyett kávét iszik a Megadeth énekese

2008.05.13. 13:12

Kávébizniszbe fogott Dave Mustaine, a Metallica és a Slayer mellett a legismertebb és legfontosabbnak tartott thrash/speedmetál zenekar, a Megadeth frontembere. A gitáros/énekest saját bevallása szerint a jó kávé egy nagy hatótávolságú stratégiai felderítő vadászgéppé változtatja, egészen pontosan olyanná, mint amilyen a SR-71 Blackbird, írja a Guardian.

Mert nincs jobb egy finom kávénál, amikor az embert a munkája éjjel a  stúdióban tartja, bizony. De másnak is örömet okozhat, Mustaine a megrendelő 19.99 dollár + postaköltségért egy havi adag (két csomag) kávét szállíttat házhoz, jelenleg egy perui fajtát, amely az énekes mostani nagy kedvence. „Egészen addig, amíg ki nem választom, hogy milyen fajtát küldjek legközelebb” – írja a Legendák bögréje megrendelői oldalán, majd aláírja azt. A kávé típusa ugyanis havonta változik, a szemeket pedig állítólag maga Mustaine válogatja személyesen. A kávé ráadásul környezetbarát is.

Mustaine a nyolcvanas évek elején még a Metallica gitárosaként kezdte, de súlyos alkoholproblémái miatt kirúgták. Ezután mérges lett, a helyére lépő Kirk Hammettnek azt ígérte, hogy bosszúból majd jól lefekszik a barátnőjével, majd megalapította a Megadeth-t, amellyel 1985 óta tizenegy lemezt adott ki, a legutóbbit tavaly. (Guardian)