A Guano Apes lesz a SZIN sztárvendége

2009.04.02. 14:45 Módosítva: 2009.04.02. 15:31
A világ legmagasabb dj-je is fellép az augusztus 26-30-ig tartó fesztiválon.

Idén is a Szegedi Ifjúsági Napok (SZIN) zárja a hazai fesztiválszezont augusztus 26. és 30. között. A nagyobb európai fesztiválok után Szegedre is ellátogat aGuano Apes együttes, mint a fesztivál egyik nemzetközi vendége. A horvát származású énekesnővel rendelkező német alternatív rockegyüttes a kilencvenes években volt ismert például a Lord of the Boards című számukról. 2005-ben feloszlottak, de úgy tűnik, most újra együtt a csapat.

A SZIN-en esz nu-roma együttes is, a!DelaDap, és azt ígérik, fellép az ifjú Gabriella Cilmi. Elektronikus zenét kedvelők számára elhozzák a Black Sun Empire-t, az Evil Nine-t és a Way Out Westet, és az ukrán drumandbass szcénát Sunchase fogja képviselni. Különlegességként pedig fellép a világ legmagasabb dj-je, Dj Spiller is a maga 215 centijével.

A SZIN elsőként tűzte zászlajára a fenntartható fesztiválozást. 2008-ban már bevezették a re:poharat és a biológiailag lebomló (komposztálható) étkezési eszközök vagy a telekocsi használatát. Az idén a környezettudatos szemléletet tovább próbálják erősíteni, például Zöld rendőrök fognak cirkálni, hogy felhívják rá a figyelmet a környezetszennyezésre.