James Bond-múzeum nyílt Angliában

2009.04.07. 12:59 Módosítva: 2009.04.07. 13:13
A gyűjtő sokat vásárolt, de néhány tárgyat a stábtól és a gyártótól kapott.

Az angliai Cumbriában nyílt meg az a múzeum, amelyben a James Bond-filmek nevezetes kellékeit tekinthetik meg a rajongók és szüleik. A tárgyak tulajdonosa Peter Nelson, aki fogorvosként kezdte, míg szenvedélye teljesen maga alá nem gyűrte.

Állítása szerint százmillió fontokat fordított gyűjteményére, amelyben nem csak a szokásos kis kütyüket gyűjtötte össze, hanem komoly járműveket is. Látható egy Triumph Stag, amelyet Sean Connery vezetett a Gyémántok az örökkévalóságnak című 1971-es filmben. Kiállították a Lotus Esprit Turbót A kém, aki szeretett engem című filmből. De itt van az a T55-ös orosz tank is, amivel a GoldenEye-ban tankoznak.

lotus

A 48 éves Nelson 20 éve gyűjti a relikviákat, számolt be a BBC. Egyes darabokat aukciókon vásárol meg, de sok mindent kap a stábtól, a színészektől és a gyártóktól is. A gyűjtő a lapnak elmondta, hogy gyerekkorában Ian Fleming regényei ragadták meg, és a filmek révén vált szenvedéllyé rajongása.

Nelson valószínűleg egyébként nem az a világról megfeledkezett holdkóros, mert ő üzemelteti a Cars of the Stars autómúzeumot is, neves emberek jarműveivel.