Judit
2 °C
7 °C

James Bond-múzeum nyílt Angliában

2009.04.07. 12:59 Módosítva: 2009-04-07 13:13:30
A gyűjtő sokat vásárolt, de néhány tárgyat a stábtól és a gyártótól kapott.

Az angliai Cumbriában nyílt meg az a múzeum, amelyben a James Bond-filmek nevezetes kellékeit tekinthetik meg a rajongók és szüleik. A tárgyak tulajdonosa Peter Nelson, aki fogorvosként kezdte, míg szenvedélye teljesen maga alá nem gyűrte.

Állítása szerint százmillió fontokat fordított gyűjteményére, amelyben nem csak a szokásos kis kütyüket gyűjtötte össze, hanem komoly járműveket is. Látható egy Triumph Stag, amelyet Sean Connery vezetett a Gyémántok az örökkévalóságnak című 1971-es filmben. Kiállították a Lotus Esprit Turbót A kém, aki szeretett engem című filmből. De itt van az a T55-ös orosz tank is, amivel a GoldenEye-ban tankoznak.

lotus

A 48 éves Nelson 20 éve gyűjti a relikviákat, számolt be a BBC. Egyes darabokat aukciókon vásárol meg, de sok mindent kap a stábtól, a színészektől és a gyártóktól is. A gyűjtő a lapnak elmondta, hogy gyerekkorában Ian Fleming regényei ragadták meg, és a filmek révén vált szenvedéllyé rajongása.

Nelson valószínűleg egyébként nem az a világról megfeledkezett holdkóros, mert ő üzemelteti a Cars of the Stars autómúzeumot is, neves emberek jarműveivel.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?