Timót, Xénia
-3 °C
4 °C

Hat magyar galéria a bécsi művészeti vásáron

2009.04.21. 16:00
Az ACB Kortárs Művészeti Galéria, az Inda Galéria, a Kisterem, a Knoll Galéria Budapest, a Ráday Galéria és a Viltin Galéria állíthat ki Bécsben.

Hat magyar galéria és kortárs művészeti intézmény is megjelenik Bécsben, a Viennafair nevű művészeti vásáron. A május 7-10-ig tartó vásáron összesen százhuszan állítanak ki. Köztük jelenik meg az ACB Kortárs Művészeti Galéria, az Inda Galéria, a Kisterem, a Knoll Galéria Budapest, a Ráday Galéria és a Viltin Galéria.

Közös standon mutatkozik be a Budapest Galéria, a Fiatal Művészek Stúdiója Egyesület, a Kiscelli Múzeum, a Ludwig Múzeum, a Magyar Fotográfusok Háza és a Műcsarnok. A Képzőművészeti Egyetem egy projektet állít ki.

A magyar kortárs művészeti szcéna ilyen súlyú bécsi megnyilvánulására korábban még soha nem volt példa.A megjelenést a Műcsarnok koordinálta. A kezdeményezés az Oktatási és Kulturális Minisztérium támogatásával megvalósult Visitors programhoz köthető.

Akortárs művészeti galériák nemzetközi művészeti vásárokon való szereplését ösztönző Visitors programa Reneszánsz Év 2008 keretében indult útjára.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!