Hat magyar galéria a bécsi művészeti vásáron

2009.04.21. 16:00
Az ACB Kortárs Művészeti Galéria, az Inda Galéria, a Kisterem, a Knoll Galéria Budapest, a Ráday Galéria és a Viltin Galéria állíthat ki Bécsben.

Hat magyar galéria és kortárs művészeti intézmény is megjelenik Bécsben, a Viennafair nevű művészeti vásáron. A május 7-10-ig tartó vásáron összesen százhuszan állítanak ki. Köztük jelenik meg az ACB Kortárs Művészeti Galéria, az Inda Galéria, a Kisterem, a Knoll Galéria Budapest, a Ráday Galéria és a Viltin Galéria.

Közös standon mutatkozik be a Budapest Galéria, a Fiatal Művészek Stúdiója Egyesület, a Kiscelli Múzeum, a Ludwig Múzeum, a Magyar Fotográfusok Háza és a Műcsarnok. A Képzőművészeti Egyetem egy projektet állít ki.

A magyar kortárs művészeti szcéna ilyen súlyú bécsi megnyilvánulására korábban még soha nem volt példa.A megjelenést a Műcsarnok koordinálta. A kezdeményezés az Oktatási és Kulturális Minisztérium támogatásával megvalósult Visitors programhoz köthető.

Akortárs művészeti galériák nemzetközi művészeti vásárokon való szereplését ösztönző Visitors programa Reneszánsz Év 2008 keretében indult útjára.