Hedvig
7 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Megalakult a Finnugor Újságírók Szövetsége

2009.04.30. 15:41
Megalakult a Finnugor Újságírók Szövetsége Sziktivkarban, a Komi Köztársaságban lévő orosz Szövetségi Finnugor Kulturális Központ rendezvényén.

Az Oroszországban élő finnugor népek képviselői mellett észtek és magyarok vettek részt azon a rendezvényen, ahol megalakult a Finnugor Újságírók Szövetsége. Elnökké Nagyezsda Bobrovát, az orosz újságíró szövetség tagját, volt komiföldi minisztert választották, Nemes Gábort, a Magyar Rádió moszkvai tudósítóját pedig az egyik alelnökké.

A szervezet céljai között szerepel az egységes finnugor kommunikációs térség létrejöttének elősegítése, az Oroszország, Finnország, Magyarország, illetve mindazon országok újságírói közötti együttműködés segítése, ahol finnugor nyelvcsoportok élnek, részvétel a megfelelő körülmények megteremtésében és a finnugor nyelvek fejlesztésében, együttműködés az állami és nem kormányzati szervezetekkel, nemzetközi újságírói fórumok, versenyek és szemináriumok szervezése, továbbá a népek kultúrájáról, hagyományairól, történelméről szóló publicisztikai anyagokat felölelő adatbázis létrehozása.