Hosszú évek óta próbáljuk visszahozni és erősíteni a magyar közéleti sajtóból szinte teljesen kikopó tárcanovella műfaját. A lap belsős munkatársai és a legkiválóbb hazai írók közül nagyon sokan vállalták azt a történelmi feladatot, hogy újra megszerethessük ezt a csodálatos műfajt.
MEGVESZEM„Június első hétvégéjén a látogatók megkóstolhatnak mindent, ami csak libamájból elkészíthető. Lesznek hidegen és melegen, illetve sülve és nyersen kínált falatok is – mondta el Sztányi Mariann ötletgazda a háromnapos, ingyenes rendezvényről. - Emellett természetesen a libasült és a kacsasült is számtalan módon elkészítve várja érdeklődőket. Az ételekhez tokaji borkülönlegességeket, sajtkülönlegességeket és a szarvasgombát is kínálunk."
A libamájfesztivál bejelentésével egy időben egy Összefogás a libamájért című dokumentumot is aláírtak. Ebben a Baromfi Terméktanács és a Lúdszövetség vezetője, Orosháza alpolgármestere, a térség országgyűlési képviselője, a Magyar Gasztronómiai Társaság elnöke, Fábián László olimpikon és Sztányi Mariann ötletgazda azt vállalták, hogy minden lehetséges módon népszerűsítik itthon és külföldön is a libamájat, és összefognak a libamáj becsületének helyreállításáért.