Erzsébet
1 °C
4 °C

Világ körüli útra indul a berlini fal

2009.11.11. 14:46 Módosítva: 2009-11-11 16:16:27

Világkörüli útra indul a berlini fal hasonmása, az a dominókövekből készült falutánzat, amelyet az 1989 november 9-i történelmi falbontás 20. évfordulóján, a hét elején tartott megemlékezés tetőpontjaként bontottak le.

A televíziós közvetítéseknek köszönhetően az egész világ láthatta, amint az 1000 elemből álló, különleges műanyagból készült dominófal kártyavárként omlik össze. Az elemeket német és külföldi diákok díszítették rajzaikkal, illetve írták tele őket az egykori fallal kapcsolatos gondolataikkal.

Néhány dominómementóért már bejelentkezett a bonni történeti múzeum, és a hírek szerint a ledöntött dominótéglákért sorban állnak más intézmények is. Sőt a szervezők szerint külföldről is nagy az érdeklődés: ezért döntöttek úgy, hogy néhány dominó hamarosan világ körüli útra indul. Izrael, Dél-Korea, Mexikó, Jemen, Ciprus és Kína már jelezték, hogy kiállítanának dominóköveket.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?