Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Világsztárok énekelnek Haitiért

2010.01.23. 16:54

Ismert énekesek próbálnak segíteni a földrengés sújtotta Haiti szenvedő lakosságán. A The Sun, a legnagyobb brit bulvárlap és Simon Cowell producer közös kezdeményezésére a következő héten ismét kislemezre rögzítik az R.E.M 1992-ben született, Everybody Hurts című megindító balladáját.

Cowell és a lap ehhez olyan neveket igyekszik megnyerni, mint Robbie Williams, a Coldplay, a Take That, a Westlife, Sir Paul McCartney, Rod Stewart és Susan Boyle, a skót háziasszonyból lett énekes világszenzáció. Rod Stewart, Boyle, a Westlife és a Take That máris jelezte részvételét.

A lap reményei szerint több millió fontot hoz a lemez, a bevételeket teljes egészében a Haiti megsegítésére létrehozott alapítványnak, valamint segélyszervezeteknek utalják át. A brit kormány közölte, hogy elengedi a lemez értékesítése után járó áfát, az REM pedig minden jogdíjról lemond.

A BBC szerint Gordon Brown miniszterelnök személyesen kezdeményezte Simon Cowellnél, a világszerte futó X Factor tévés zenei tehetségkutató műsorfolyam producerénél a felvétel megszervezését.