Világsztárok énekelnek Haitiért

2010.01.23. 16:54

Ismert énekesek próbálnak segíteni a földrengés sújtotta Haiti szenvedő lakosságán. A The Sun, a legnagyobb brit bulvárlap és Simon Cowell producer közös kezdeményezésére a következő héten ismét kislemezre rögzítik az R.E.M 1992-ben született, Everybody Hurts című megindító balladáját.

Cowell és a lap ehhez olyan neveket igyekszik megnyerni, mint Robbie Williams, a Coldplay, a Take That, a Westlife, Sir Paul McCartney, Rod Stewart és Susan Boyle, a skót háziasszonyból lett énekes világszenzáció. Rod Stewart, Boyle, a Westlife és a Take That máris jelezte részvételét.

A lap reményei szerint több millió fontot hoz a lemez, a bevételeket teljes egészében a Haiti megsegítésére létrehozott alapítványnak, valamint segélyszervezeteknek utalják át. A brit kormány közölte, hogy elengedi a lemez értékesítése után járó áfát, az REM pedig minden jogdíjról lemond.

A BBC szerint Gordon Brown miniszterelnök személyesen kezdeményezte Simon Cowellnél, a világszerte futó X Factor tévés zenei tehetségkutató műsorfolyam producerénél a felvétel megszervezését.