Vízi tanösvényt alakítanak ki a tolnai Holt-Dunán

2010.08.11. 09:02 Módosítva: 2010.08.11. 09:02

Vízi tanösvényt alakít ki a tolnai Holt-Dunán a tolnai Alois Dallmayr-Tolnatext Kajak-Kenu Sport Club, a túraútvonalon kajakkal és kenuval lehet majd közlekedni.

A kajak-kenu sport maratoni szakágában több évtizedes múlttal bíró egyesület a Norvég Civil Alaptól nyert el 19 200 eurós (5,4 millió forint) támogatást a tanösvény létrehozásához - mondta Szivi Orsolya projektmenedzser.

Az októberre elkészülő tizenöt kilométeres tanösvény a kajak-kenu klub telephelyétől indulva tíz állomáshelyen mutatja be a holtág történetét, természeti értékeit, növény- és állatvilágát - tette hozzá.

A körülbelül másfél óra alatt bejárható tanösvény különlegessége abban áll, hogy az információs táblákat is csak vízi úton lehet megközelíteni, ehhez túrakajakok és kenuk állnak majd rendelkezésre; télen pedig a holtág jegén is végigjárható az útvonal.

A projekt célja, hogy megőrizzék és az általános iskolásoknak bemutassák a holtág természeti értékeit, egyben erősítsék a klub szabadidős jellegét - mondta a projektmenedzser.
Ha az időjárás engedi, már idén ősszel is szerveznek vízi túrát a holtágon, a remények szerint 2011 tavaszától az érdeklődők egyre szélesebb köre keresi majd fel a tolnai vízi tanösvényt - jegyezte meg Szivi Orsolya.