Élőben közvetítik a dalai láma magyarországi fellépését

2010.09.17. 16:53 Módosítva: 2010.09.17. 16:54

Budapestre látogat a tibeti buddhizmus legfőbb vallási vezetője, a Nobel-békedíjjal is kitüntetett dalai láma. Tendzin Gyaco szombaton és vasárnap is előadást tart a Papp László Sportarénában, Bevezetés a tibeti buddhizmusba címmel.

A négy előadásra már elővételben elkelt mind a 22400 jegy, a tanításokat azonban élőben is közvetítik. Az esoguru.com oldalon több nyelvre fordítva követhetők az angolul elhangzó előadások. Az oldal interaktív lesz, a nézők kérdéseket tehetnek fel és kommentálhatják az elhangzottakat. Az oldal ingyenes. Az előadásokat tíz órával később ugyanitt megismétlik.

A főváros díszpolgára

A dalai láma szombat délután a főváros díszpolgári címét veszi át Demszky Gábor főpolgármestertől. A kitüntetést a kulturális és szellemi hagyományok megőrzéséért, az erkölcsi felelősségtudat egyetemességének hirdetéséért, a békéért és az erőszakmentes megoldásokért folytatott munkásságáért egyhangú döntéssel adományozták Tendzin Gyacónak augusztus 26-án, a Fővárosi Közgyűlés utolsó ülésén.

Az idén 75 éves vallási vezető 1989-ben kapta meg a Nobel-békedíjat, 2007-ben pedig az amerikai törvényhozás legmagasabb polgári kitüntetését, a Kongresszusi Aranyérmet. Sokat utazik, célja, hogy a figyelmet Tibetre irányítsa; hatására világszerte sokan tértek át a buddhizmusra.