Anális tarot és Abulafia

2001.03.23. 14:45

"Szart se ér a világ. Ezért a világhoz való viszonyom anális."

Az okkultizmus hódító útjának még mindig nincs vége és az a nagyon vonzó benne, hogy bármibe bele lehet ágyazni. Például megírhatjuk életünk regényét a tarotra és a szexre építve. Szex, drugs, rock'n'roll és tarot - franciahontól a kispolszki hazájáig.

Ez egy fejlődésregény. Amolyan igazi evolucionista megközelítéssel indít. Az első pár oldalon rajzocskák hirdetik az igét és egészítik ki az írónő elmés mondásait. Minden innen indult, mert ugye a bömböléseket nehéz lenne beleszerkeszteni egy könyvbe.

Manuela Gretkowska
bolyong tovább Gretkowska az intellektus poklában
Majd jön az írás. A gyermekkorról, kihullott fogakról, halott nagyanyáról és kismacskáról. Később egy narkós férjről, majd már ő is halott. Barátokról. Példának okáért Smainról, a Tati áruház algériai származású tolvajáról és narkódíleréről, aki lévén a legkisebb gyerek a családban bátyjainak szexuális tesztpályájaként szolgált. Ezért ha felizgul mindig foscsíkot hagy maga után.

Így bolyong tovább Gretkowska az intellektus poklában. A világ egyszerű, de nehezen megválaszolható kérdéseire keresi a választ, mint: ki vagyok, mit keresek itt stb... Ebbe a keresésbe belekever mindent, Marat halálától - David és Munch festményének kapcsán, Frankenstein szörnyetegének levelezését kortárs írókkal-tudósokkal, Polidori Vámpírját, Abulafiát és a sorsvonalak zsilettpengével történő meghosszabbítását.

Majd minden egybefolyik és a könyv véget ér. Izgalmas volt.

Manuela Gretkowska: Kézikönyv az emberekhez
Palatinus kiadó, 2000, 1400 Ft

A kötetet az Írók boltja bocsátotta rendelkezésünkre.