Megjelent a Galaxis útikalauz stopposoknak előzetese

2004.11.17. 12:30
Megjelentek a Galaxis útikalauz stopposoknak című film forgatásához készített tervek és már megtekinthető az előzetese is. Douglas Adams 25 éve készült sorozatának mozis debütálása 2005 május 6-án lesz.
A Galaxis útikalauz stopposoknak két főszereplője Arthur Dent földlakó, űrközi stoppos és földönkívüli barátja, Ford Prefect megtestesítésére a brit Martin Freeman és Mos Def szerződött le. A 2001-ben elhunyt Douglas Adams Hugh Grantet szerette volna Arthurként látni, és Ford Perfect alakítójának kiválasztása is nagy port kavart.


"A találgatásokkal ellentétben nem azért kértem fel a híres rappert főszereplőnek, mert az a koncepcióm, hogy Ford Perfect rappelve mondja a szövegét, Mos Def egyszerűen csak jó volt a meghallgatáson" - mondta a rendező Garth Jennings, aki mellesleg a Hammer & Tongs nevű videóklipeket készítő csapat tagja.

A forgatókönyvet még Douglas Adams kezdte el írni, majd miután 2001-ben, 49 évesen szívroham végzett vele, a jegyzetei alapján Karey Kirkpatrick fejezte be. A történet hű az eredeti sci-fihez: Arthur Dent földlakó bolygóközi viszontagságait meséli el. A Földet felrobbantják, mivel egy bolygóközi szupersztráda nyomvonalán fekszik, Dent pedig kénytelen egy földönkívüli űrhajón stopposként menekülni.

A film forgalmazója a Walt Disney Pictures, a forgatás pedig egy izlandi gleccseren zajlik.