Letartóztatták a Gettómilliomos-lány apját

2009.04.21. 12:41 Módosítva: 2009.04.21. 14:30
Édesanyja pedig az utcán verekedett mostohájával, akit állítólag csak a pénz érdekel.
A Getómmilliomos-lány apja vállán (balra)
A Getómmilliomos-lány apja vállán (balra)

Kedden letartóztatták a Gettómilliomos című filmben világhírűvé vált kislány, Rubina eladásával kísérletező indiai apát, írta az Indian Express és még néhány indiai lap. Rafiq Qureshit arról faggatja a rendőrség, hogy miként zajlottak az állítólagos üzlet részletei. Eközben a Times of India arról számolt be, hogy Bombay utcáin látták a családtól már külön élő édesanyát, amint Rubina mostoha anyjával verekszik.

Az anya, Kurshida Devade volt egyébként az, aki panaszt tett az indiai rendőrségnél, miután egy brit bulvárlap lehozta, hogy az apa 200 000 fontért (67 millió forint) adta volna örökbe a lányát egy dubaji sejknek.

Pénzéhes mostoha?

Az indiai rendőrök kihallgatták a harminchat éves apát az AP híre szerint. A következő lépésben azt a videót akarják megnézni, amit az alkudozás alatt vettek fel újságírók, mikor vevőknek adták ki magukat.

"Az idősebb lányom két héttel korábban már figyelmeztetett, de nem hittem volna, hogy tényleg megteszi" – nyilatkozta az állítólagos örökbeadási kísérletről az anya, aki 2001-ben elhagyta a családot. Szerinte a férfi és az új feleség minden áron pénzt akarnak csinálni a kislány hírnevéből.

Kamu az egész?

Közben az apa, Rafiq Qureshi tagadja, hogy szándékában állt volna örökbeadni Rubinát. "A felvétel, amin álítólag pénzt követelek, nem az én hangom – nyilatkozta az Indian Times-nak. – Összeesküdtek ellenem, hogy elvegyék a lányom. A volt feleségem is benne van." Rafiq Qureshi ezt a kihallgatáson is elmondta, és utána arról is beszélt újságíróknak, hogy az anya nyolc éve nem törődött a gyerekkel, csak most bukant fel, hogy világhírű lett.

A család néhány tagja az apa pártját fogta, köztük a kislány is, aki azóta meg is fogadta, hogy többet nem áll szóba újságírókkal.

Beugratás

Ahogy arról beszámoltunk, a News of the World riporterei egy gazdag dubaji család segítőinek adták ki magukat, és a nevükben örökbefogadási ajánlatot tettek a családnak. Az apa a később megjelent cikk szerint elfogadta az ajánlatot, és 200 ezer fontot kért az ügyletért.

Qureshi állítja, amikor megértette, hogy mire akarják rávenni, nemet mondott, és hazament.