Ledózerolták a Gettómilliomos kunyhóját

2009.05.14. 14:47 Módosítva: 2009.05.14. 16:02
A nyomornegyedben állt a kunyhó. A mumbai hatóságok a negyed több tucatnyi viskójának lerombolását rendelték el. A kisfiú családjának új lakást ígértek.

A tízéves Azharuddin Mohamed Ismail, aki a kis Salimot alakította a Gettómilliomosban, még aludt, mikor egy rendőrtiszt felébresztette, és kiküldte a házból. A rendőr bambuszpálcával fenyegette. Kisvártatva Azharék kunyhójával együtt még további 30 kalyibát romboltak le a munkások.

Azhar anyja, aki 15 évig lakott az illegálisan épült kunyhóban, a romok alól kimenekített ágyon ülve arra panaszkodott, hogy nem értesítették előre, s így még az ingóságait sem tudta kimenekíteni.

Az indiai városi nyomornegyedekben rendszeresen fordulnak elő ilyen kampányszerű dózerolások. Ezzel próbálják meg kordában tartani a nyomortanyák túlburjánzását. A hatóságok azt ígérték, hogy a gyerek és családja máshol kap új lakást.

A film nyolc Oscar-díja és a 326 millió dolláros (77 milliárd forint) bevétele mindeddig nem sokat változtatott a produkció két nyomorgó gyermeksztárjának, Azharnak és Rubina Alinak az életén. Bár ajándékokkal árasztották el őket, és híresek lettek, mindennapi életük a régi.