Emma Thompson 50 felett is eleven

2009.08.06. 13:13 Módosítva: 2009.08.06. 13:51
A héten Dustin Hoffmannal romantikázik a Szerelem második látásra című drámában, a Mátrix-G.I. Joe-k meg a dominaszerkós Sienna Millert akarják elkapni.

Szerelem második látásra

Joel Hopkins már tavaly karácsonykor megmutatta, hogy kell 50 fölötti Oscar-díjasokkal jó romantikus filmet forgatni, csak hozzánk futott be a végeredmény késve. Dustin Hoffman alakítja Harveyt, a lecsúszott zeneszerzőt, aki reklámokhoz kénytelen zenét komponálni. Ráadásul kirúgják az állásából és a lánya nem őt, hanem a nevelőapát hívja meg tanúnak az esküvőjére. Egy londoni kocsmában whiskyzve találkozik a vakrandikba belefásult közvélemény-kutatóval (Emma Thompson), aki még az anyjával él. A kritikusok imádták: 70 százalékot kapott a Rottentomatoeson. A New York Observer szerint „Emma Thompson most múlt 50, Dustin Hoffmann meg már 72, de még mindig ugyanolyan sugárzóak és elevenek, mint régen”. Ugyanezt írják az Entertainment Weekleytől a Los Angeles Times-ig mindenhol, kivéve az AP kritikusát, aki szerint: „Joel Hopkins gyenge sztoriját még ők sem tudják hihetővé tenni”. A sztorit a nézők díjazták: 7 pontot kapott az IMDb-n. Főleg az amerikaiaknak jött be: a 21,7 milliós összbevételből ők hoztak össze 14,8 milliót. Mi annak örülünk, hogy a Felforgatókönyvben induló plátói kapcsolat már nem lesz plátói.

G. I. Joe: A kobra árnyéka

A Múmia rendezője, Stephen Sommers összeházasította kedvenc akciófiguráit a kedvenc képregényhőseivel: a G.I. Joe-k a Batman-páncélt utánzó ruháikban durva bulett time bunyót hoznak. A Kobrák ellen harcoló szuperkatonák vezérét Dennis Quaid alakítja, aki mellé a Paramount stúdió igazi geek-sztárokat szedett össze. A Darth Mault alakító kaszkadőr, Ray Park lett Sneak Eyes, a rajongók kedvenc fekete nindzsája, a nagy ellenfele pedig a B-filmes veterán Gerald Okamura. A Múmia főgonoszából, Arnold Vosloo-ból KISS-imitátor zsoldost csináltak, de főszerepet kapott a cseh bugyimodell Karolina Kurkova is, és minden lap lehozta a dominaszerkós Sienna Miller majdnem leégő melleit. A filmet itthon az amerikai premier előtt mutatják be, így kritikát is csak a chud.comon olvastunk, ahol a 8,5/10-ös értékelés mellé ezt írta a szerző: „Ha 10 éves gyerek lennék, ezt tartanám minden idők legjobb filmjének, így most csak a nyár legjobb akciómozija”. A UIP sajtóanyaga szerint 2009 Channing Tatum éve: végigverekedte a Bunyót, és ő játszotta Pretty Boy Floydot, Dillinger egyik bűntársát a Közellenségegben. A G.I. Joe-hoz csak azért szerződött le, mert a legjobb barátja, az őrült dokit alakító Joseph Gordon-Levitt rábeszélte.