Csilla, Noémi
10 °C
28 °C

Brad Pitt nevetségesnek tartja Tom Cruise nácifilmjét

2009.08.19. 13:52
A Stern magazinban röhejesnek nevezte Tom Cruise Valkűr című filmjét Brad Pitt.

A 45 esztendős Pitt a Becstelen Brigantyk című háborús filmjével kapcsolatban beszélt arról, amire korábban már a film rendezője, Quentin Tarantino is célzott a német lapban: nevezetesen, hogy a közelmúltban bemutatott, a Hitler elleni merényletet feldolgozó Valkűr meglehetősen ódivatú.

Pitt elmondta, hogy ezzel szemben a Brigantyk a műfaj hagyományaival szakítva "lerombolja a megszokott jelképeket". Tarantino még azt is megengedte magának, hogy három nyelven szólaltassa meg szereplőit, amit a színész a jövő filmkészítéséhez vezető lépésnek nevezett, és igazán "ütősnek" értékelt.

A héten a mozikba kerülő Becstelen Brigantyk azt mutatja be, hogy mi lett volna, ha egy amerikai zsidó katonákból verbuvált osztag 1944-ben módszeresen nekiállt volna a náci vezetők kiirtásának.

A korábban jó barátságban lévő Pitt és Cruise között egyes találgatások szerint Cruise Nicole Kidmannel kötött, karrierjét egyengető "érdekházassága" miatt fagyott meg a levegő. Pitt állítólag annak sem örült, hogy szcientológus kollégája gyakran invitálta egyháza rendezvényeire.