Michael Jackson a halloween kedvence

2009.11.02. 13:29 Módosítva: 2009.11.02. 15:13
Erre a hétvégére esett halloween, de nem kapott újult erőre a három nap alatt az az észak-amerikai mozikban egyik régebbi, bevált horrorsorozat újabb szériája sem, csak a Paranormal Activity vonzotta továbbra is a nézőket.

Kenny Ortega Michael Jacksonról készült dokumentum-koncertfilmje a víkenden 21,3 millió dollárt hozott, amivel a boxoffice lista első helyét is megszerezte. Szerdán nyitott a júniusban elhunyt Jackson
utolsó koncertpróbáiból összevágott film: a hétvégének 11,2 millió dollárral vághatott neki.

Rekordgyorsasággal dobták össze a halála után első róla szóló A This is It-et, amiben még a Thriller, a Man in the Mirror és az Earth Song klip új változata is látható. Ettől többen jóval nagyobb bevételt remélt a stúdió, de a műfajához képest ez egyáltalán nem rossz eredmény. A stúdió előzetes közlése szerint csak két hétig vetítették volna, ám a hírek szerint ennél tovább is a mozikban fogja tartani a produkciót.

Az alkotás 7,6-en áll az imdb-n, a kritikusok nagy többsége, négy ötöde pedig pozitívan értékelte a filmet. „A This is It egy tiszteletteljes alkotás, amelyből szerencsére hiányoznak a szentimentális, érzelgős jelenetek”-írja a The Age. A Las Vegas Weekly cikkírója szerint nem ez a mozi a legmegfelelőbb arra, hogy emlékezzünk MJ-re.

Második helyen áll a Paranormal Activity – Mi történik miközben alszol?, ezen a hétvégén 2404 helyen volt már látható, két hete ugye csak pár moziban kezdék. 16,5 millió dollárt termelt, a 15 ezer dollárba került horror eddig 84,7 millió dollárt szedett össze.

Gerard Butler a harmadik helyen áll bosszút a családjért, A Törvénytisztelő polgár (Law Abiding Citizen) 7,3 millió dollárt gyűjtött össze, amivel együtt már 51,3 millió dollárja van az akció-thrillernek. Negyedik helyre került vissza a Páros mellékhatás romantikus vígjáték, Vince Vaughn-ra és csapatára 6 millió dollár értékben voltak kíváncsiak a nézők, a 70 millióba került film 86 milliónál zárta a hétvégét.

A Fűrész VI-ra egyre kevesebben kíváncsiak, a csalódást keltő nyitóhétvége után a második víkendre teljesen elpártoltak a nézők, 60 százalékkal kevesebb bevételt tudott produkálni. Csak 5,5 millió dollárt hozott, 22,8 millió dollárnál vert tanyát a film. Az ötödik rész 10 nap után 45,4 milliónál tartott.

Az Ahol a vadak várnak (Where the Wild Things Are) 5 milliójával átlépte a 60 milliót, összesen 61,8 milliót költöttek eddig a 100 millióba került filmre a nézők. Hetedik a The Stepfather, amelynek a 3,4 milliója a hetedik helyre volt elég. Megfeleződött az Astro Boy bevétele, az animációs film már nem érdekelte a nézőket, eddig 10,8 milliót hozott a 40 milliós alkotás.

Hiába örvendett nagy sikernek a Rémségek cirkusza regény, a mozis verzió hidegen hagyta az embereket, 10 nappal a bemutató után 10,5 millió dollár áll a neve mellett, a hétvégén 2,8 millió dollárral bukott.

Úgy gondolták, hogy Halloweenkor jól fog hozni a Halloween második része, ezért 1083 moziban vetítették a horrort, azonban csak 475 000 dollárt tudott összekaparnia. Limitáltan mutatták be a Testvérbosszú második részét is, 68 helyen adták és 462 000 dollárt hozott.