Nándor
9 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Michael Jackson a halloween kedvence

2009.11.02. 13:29 Módosítva: 2009-11-02 15:13:01
Erre a hétvégére esett halloween, de nem kapott újult erőre a három nap alatt az az észak-amerikai mozikban egyik régebbi, bevált horrorsorozat újabb szériája sem, csak a Paranormal Activity vonzotta továbbra is a nézőket.

Kenny Ortega Michael Jacksonról készült dokumentum-koncertfilmje a víkenden 21,3 millió dollárt hozott, amivel a boxoffice lista első helyét is megszerezte. Szerdán nyitott a júniusban elhunyt Jackson
utolsó koncertpróbáiból összevágott film: a hétvégének 11,2 millió dollárral vághatott neki.

Rekordgyorsasággal dobták össze a halála után első róla szóló A This is It-et, amiben még a Thriller, a Man in the Mirror és az Earth Song klip új változata is látható. Ettől többen jóval nagyobb bevételt remélt a stúdió, de a műfajához képest ez egyáltalán nem rossz eredmény. A stúdió előzetes közlése szerint csak két hétig vetítették volna, ám a hírek szerint ennél tovább is a mozikban fogja tartani a produkciót.

Az alkotás 7,6-en áll az imdb-n, a kritikusok nagy többsége, négy ötöde pedig pozitívan értékelte a filmet. „A This is It egy tiszteletteljes alkotás, amelyből szerencsére hiányoznak a szentimentális, érzelgős jelenetek”-írja a The Age. A Las Vegas Weekly cikkírója szerint nem ez a mozi a legmegfelelőbb arra, hogy emlékezzünk MJ-re.

Második helyen áll a Paranormal Activity – Mi történik miközben alszol?, ezen a hétvégén 2404 helyen volt már látható, két hete ugye csak pár moziban kezdék. 16,5 millió dollárt termelt, a 15 ezer dollárba került horror eddig 84,7 millió dollárt szedett össze.

Gerard Butler a harmadik helyen áll bosszút a családjért, A Törvénytisztelő polgár (Law Abiding Citizen) 7,3 millió dollárt gyűjtött össze, amivel együtt már 51,3 millió dollárja van az akció-thrillernek. Negyedik helyre került vissza a Páros mellékhatás romantikus vígjáték, Vince Vaughn-ra és csapatára 6 millió dollár értékben voltak kíváncsiak a nézők, a 70 millióba került film 86 milliónál zárta a hétvégét.

A Fűrész VI-ra egyre kevesebben kíváncsiak, a csalódást keltő nyitóhétvége után a második víkendre teljesen elpártoltak a nézők, 60 százalékkal kevesebb bevételt tudott produkálni. Csak 5,5 millió dollárt hozott, 22,8 millió dollárnál vert tanyát a film. Az ötödik rész 10 nap után 45,4 milliónál tartott.

Az Ahol a vadak várnak (Where the Wild Things Are) 5 milliójával átlépte a 60 milliót, összesen 61,8 milliót költöttek eddig a 100 millióba került filmre a nézők. Hetedik a The Stepfather, amelynek a 3,4 milliója a hetedik helyre volt elég. Megfeleződött az Astro Boy bevétele, az animációs film már nem érdekelte a nézőket, eddig 10,8 milliót hozott a 40 milliós alkotás.

Hiába örvendett nagy sikernek a Rémségek cirkusza regény, a mozis verzió hidegen hagyta az embereket, 10 nappal a bemutató után 10,5 millió dollár áll a neve mellett, a hétvégén 2,8 millió dollárral bukott.

Úgy gondolták, hogy Halloweenkor jól fog hozni a Halloween második része, ezért 1083 moziban vetítették a horrort, azonban csak 475 000 dollárt tudott összekaparnia. Limitáltan mutatták be a Testvérbosszú második részét is, 68 helyen adták és 462 000 dollárt hozott.