Előd
8 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

M. Tóth Géza különdíjat kapott Kaliforniában

2009.11.09. 23:16
Magyar filmsiker született a kaliforniai Ojai-Ventura Nemzetközi Filmfesztiválon.

Az animációs rövidfilmek kategóriájában M. Tóth Géza (Maestro, Mama) Ergo című filmje kapta a különdíjat a vasárnap befejeződött Ojai-Ventura fesztiválon. A mustra zsűrije nagy elismeréssel szólt a pécsi Kedd Animációs Stúdióban készült magyar versenyfilmről. Az Ergo különdíját a vasárnap esti díjkiosztó gálán a Los Angeles-i Magyar Főkonzulátus nevében átvevő Molnár István konzul vette át.

A filmfesztiválnak vannak magyar vonatkozásai: művészeti vezetője, Steve Gurmette nagyszülei magyar származásúak voltak, a fesztivál ügyvezető igazgatója, Meegan Huff pedig Magyarországon is folytatott művészettörténeti tanulmányokat.

A november 5. és 8. között rendezett filmes mustrán - a Los Angelestől 100 kilométerre nyugatra fekvő Ojaiban - a világ élvonalába tartozó egész estés- és rövidfilmek széles választékát láthatta a közönség.

Két emblematikus filmes személyiség kapott életműdíjat: a több mint 60 híres filmet fotografált Haskell Wexler operatőr mellett Peter Graves munkásságát ismerték el, utóbbi 1950-ben kezdődött színészi karrierje során számtalan film főszereplőjeként szórakoztatta a közönséget.