Árpád
-2 °C
3 °C

Jönnek a Tesco-gazdaságos mozifilmek

2010.01.26. 11:51
A brit hipermarketlánc 2011-től mozifimek gyártásával egészítené ki tevékenységét.

A Tesco hétvégi sajtótájékoztatóján nemcsak a többmillió fontos beruházás beindításáról, hanem a várható filmtermésről szó esett. Úgy tűnik, hogy a hipermarket Jackie Collins, Phillip Pullman és Dick Francis bestsellerírók könyveiben bízik: első filmjük a Paris Connections lesz, ami Jackie Collins jegyez íróként, és ő maga írta a forgatókönyvet is. A főszepben Anthony Delont láthatjuk majd.

A filmet Párizsban forgatják február elején, krimi lesz, amiben egy újságíró meggyilkolt modellcsajok után nyomoz lelkesen.

Az első filmhez hasonlóan a többivel is az a terve a Tescónak, hogy egy nagyon limitált mozibemutató után az alkotások DVD-n jelenjenek meg, a melyeket csak és kizárólag az áruházlánc üzleteiben lehet megvásárolni. Ileen Maisel, a Tesco stúdiójával szorosan együttműködő Amber Entertainment elnöke szerint a modell működni fog, mivel az írók, akiknek műveit adaptációra kiválasztották, a munkafolyamat minden fázisában részt vesznek, és sajátjukként kezelik a filmeket is.

Az sem lebecsülendő, hogy a Tesco által említett szerzők könyveit eleve árusítják a hipermarketekben, ahol az eladásokat minden bizonnyal megdobja a könyvekből forgatott filmeket tartalmazó DVD-k megjelenése a polcokon.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?