Jönnek a Tesco-gazdaságos mozifilmek

2010.01.26. 11:51
A brit hipermarketlánc 2011-től mozifimek gyártásával egészítené ki tevékenységét.

A Tesco hétvégi sajtótájékoztatóján nemcsak a többmillió fontos beruházás beindításáról, hanem a várható filmtermésről szó esett. Úgy tűnik, hogy a hipermarket Jackie Collins, Phillip Pullman és Dick Francis bestsellerírók könyveiben bízik: első filmjük a Paris Connections lesz, ami Jackie Collins jegyez íróként, és ő maga írta a forgatókönyvet is. A főszepben Anthony Delont láthatjuk majd.

A filmet Párizsban forgatják február elején, krimi lesz, amiben egy újságíró meggyilkolt modellcsajok után nyomoz lelkesen.

Az első filmhez hasonlóan a többivel is az a terve a Tescónak, hogy egy nagyon limitált mozibemutató után az alkotások DVD-n jelenjenek meg, a melyeket csak és kizárólag az áruházlánc üzleteiben lehet megvásárolni. Ileen Maisel, a Tesco stúdiójával szorosan együttműködő Amber Entertainment elnöke szerint a modell működni fog, mivel az írók, akiknek műveit adaptációra kiválasztották, a munkafolyamat minden fázisában részt vesznek, és sajátjukként kezelik a filmeket is.

Az sem lebecsülendő, hogy a Tesco által említett szerzők könyveit eleve árusítják a hipermarketekben, ahol az eladásokat minden bizonnyal megdobja a könyvekből forgatott filmeket tartalmazó DVD-k megjelenése a polcokon.