Boratból nem lesz Na'avi

2010.03.04. 09:44
Sacha Baron Cohen komikus kékre festett bőrrel, és egy szál ágyékkötőben szeretett volna megjelenni a vasárnapi Oscar-gálán, de a szervezők megtorpedózták az akciót.

Cohen nem megy a szomszédba egy kis polgárpukkasztásért, emlékezzünk csak Borat vagy  Brüno néven ismert alteregói néhány húzására, így alapvetően azon sem lehet csodálkozni, hogy a hétvégén sorra kerülő, sorban 82. Oscar-díjkiopsztón nem szmokingban akart megjelenni, hanem az Avatar egyik szereplőjének, a Neytiri nevű lánynak a bőrébe bújva.

Cohen azt tervezte, hogy kékre mázoltatja be egész testét, a haját befonatja, és egy ágyékkötőt húz magára, hogy ezzel tisztelegjen James Cameron kilenc díjra jelölt filmje előtt. Persze addig, míg csak a nézőtéren foglal helyett, senkinek nem lehet beleszólása, hogyan öltözködik, gondoljunk csak bele Marylin Manson egykori barátnője, Rose McGowan fenekét a világ elé táró együttesére, vagy az ezen az oldalon összeszedett borzasztó együttesekre.

A humorista viszont ezzel nem elégedett meg, és szeretett volna egy olyan jelenetet előadni, amiben egy Na'avi próbál meg tolmácsán keresztül (Ben Stiller) a földlakókhoz szólni, mert James Cameron teherbe ejtette, és nem tudja mit tegyen. Toni Thompson, az Oscar-gála szóvivője szerint az ötletet a gála rendezője túl vulgárisnak tartotta, így szó sem lehet a fellépésről. Cohen ezen annyira megsértődött, hogy magán a gálán sem fog részt venni.