A leszbikus filmeket nem támogatnák Floridában

2010.03.10. 12:12
A floridai törvényhozás előtt lévő tervezett szerint azok a filmek kaphatnának ötszázalékos adókedvezményt, amikben nem dohányoznak, káromkodnak, és nem szerepelnek bennük meleg karakterek. Florida évi 75 millió dollárt szán a családbarát alkotásokra, és új munkahelyeket remél a tervezettől.

Háttérbe szorítanák a homoszexuális karaktereket felvonultató filmeket, tévésorozatokat, és inkább a "családbarát" alkotásokat támogatnák a floridai törvényhozók. A republikánus többségű állami törvényhozás előtt lévő 75 millió dolláros csomagból olyan produkciók részesülhetnének legfeljebb ötszázalékos adókedvezményben, amelyek családbarát megítélés alá esnek. A meleg és leszbikus karaktereket tartalmazó alkotások "nem feltétlenül olyanok, amelyekbe befektetnénk az adóra fordított dollárjainkat" - mondta a republikánus képviselők egyike.

A tervezet szerint egy műsor akkor minősülne családbarátnak, ha "különböző generációkhoz szólna, és felelős megoldással szolgálna a bajokra" - derült ki. Ezzel szemben nem kívánatosak azok a produkciók, amelyekben dohányoznak, káromkodnak, és amelyekben meztelenkednek vagy szexjeleneteket mutatnak.

A törvénytől azt remélik, hogy több munkahelyet teremt a floridai filmiparban. Emberjogi csoportok elutasítják a tervezetet, és azt állítják, hogy az adópénzekkel véghezvitt hátrányos megkülönböztetés.