Sofia Coppola rendezheti az Alkonyat 4-et

2010.03.17. 12:06
Az Elveszett jelentés rendezőnője mellett a Milket jegyző Gus van Sant és Bill Condon, a Gods and Monsters Oscar-díjas forgatókönyvírója is esélyes lehet a vámpírrománc negyedik részének megrendezésére.

Sofia Coppola, Gus van Sant, valamint Bill Condon is felkérést kapott a nagy sikerű Alkonyat-sorozat negyedik részének megrendezésére.

Az Entertainment Weekly forrásai szerint a Summit Entertainment stúdió csak valamikor a jövő héten mellékeli a felkérés mellé Melissa Rosenberg forgatókönyvét, ezért az még nem tudni, melyik rendező fogadja el a megbízást. A hetilap megjegyezte, egyedül Gus van Sant ügynöke erősítette meg a megkeresést, Coppola és Condon felől egyelőre semmi hír, és a Summit sem volt hajlandó kommentálni a kiszivárgott információt.

Stephenie Meyer romantikus vámpírregényeinek első része, az Alkonyat Catherine Hardwicke rendezésében aratott kirobbanó sikert két évvel ezelőtt. Világszerte több mint 400 millió dollárért váltottak rá jegyet a tinédzser korú nézők. A második epizód, a tavaly megjelent Alkonyat - Újhold Chris Weitz rendezésében 700 milliós globális bevételt ért el, és a stúdió a Napfogyatkozás című harmadik résztől is sokat vár, amely David Slade irányítása alatt készült, bemutatóját június 30-ra időzítették.

A negyedik, Hajnalhasadás (Breaking Dawn) című vámpírrománcra meghívott nagy nevek egyike sem a háromdimenziós technikai bravúrok felé viszi el a fiatalok körében pár év alatt kultikussá vált sztorit. Az ew.com fejtegetése szerint a fiatal nők lelkében járatos Coppola (Elveszett jelentés, Marie Antoinette) nyilván a Kristen Stewart alakította Bellára összpontosítva rendezné meg a filmet, míg Gus van Sant a felnőtté válást hangsúlyozná.

Coppolát az Elveszett jelentésért, Gus van Santot a Milkért és a Good Will Huntingért jelölték rendezői Oscarra, Condon a Gods and Monsters forgatókönyvírójaként kapta meg az Amerikai Filmakadémia díját.