Az újratöltött exférj sem nyomta le Alice-t

2010.03.22. 12:32
Tim Burton Alice-feldolgozása a vetítés harmadik hetében is megmaradt az észak-amerikai kasszasikerlista csúcsán.

A három dimenzióban is forgalmazott Alice Csodaországban című produkcióra a Disney stúdió becslése szerint a hét végén 34,5 millió dollárért (6,7 milliárd forintért) adtak el jegyet az Egyesült Államokban és Kanadában, pedig már március 5. óta fut a mozikban. Ezzel az amerikai bevétele elérte 265,8 millió dollárt (52 milliárd forintot), míg összbevétele már 565,8 milliónál (110 milliárd forintnál) jár. A hollywood.com szerint ritka a mozis holtszezonban egy ilyen siker.

Az Alice ráadásul ezen a hétvégén erős versenytársakat kapott: az Egy ropi naplója című népszerű képregénysorozatból született Diary of Wimpy Kid című családi film a lista második helyét szerezte meg 21,8 millió dolláros (4,2 milliárd forintos) jegyeladással.

A Gerard Butler-Jennifer Aniston kettős Exférj újratöltve című romantikus vígjátéka is most debütált, a harmadik helyre került 21 millió dollárral (4,1 milliárd forinttal). Az első öt közé még jelentősen lemaradva a Repo Men című scifis kalandfilm jutott be 6,2 millióval (1,2 milliárd forinttal) és a Túl jó nő a csajom 6 millióval (1,1 milliárd forinttal).

Exférj újratöltve
Exférj újratöltve

A tízes észak-amerikai toplistán még mindig szerepel az Avatar, amire ezen a hétvégén 4 millióért (782 millió forintért) váltottak jegyet a nézők.