Jövőre jön az X-Men előzménye

2010.05.05. 16:21 Módosítva: 2010.05.05. 16:48
Az X-Men: First Class című filmben még együtt harcol a képregénysorozat két örök ellensége, a Professzor és Magneto. A film producere az első két X-Ment is jegyző Brian Singer lesz, a bemutató 2011. június 3-án lesz.

Jövő nyáron kerül a mozikba a rendkívüli képességekkel bíró mutánsokról szóló filmsorozat újabb epizódja, az X-Men: First Class.

Az előzményfilmet Matthew Vaughn rendezi, amivel az első két X-Men-filmet jegyző Bryan Singer is egyetértett a Variety.com szerdai beszámolója szerint.

"Torta című filmje óta Matthew rajongója vagyok. Avatott kézzel bánik a sok szereplővel és a történettel, ráadásul az X-Men-univerzum szerelmese. Úgy érzem, az új sztori és látásmódja olyan kombináció, amiből izgalmas és eredeti X-Men-film születik" - helyeselt Singer.

xmenor clkp

A 20th Century Fox stúdió által eddig bemutatott négy X-Men-film összesen 1,53 milliárd dolláros jegybevételt hozott világszerte.

A First Class az X-Men-saga gyökereihez vezet vissza. Azokban az időkben kezdődik, amikor Charles Xavier és Erik Lensherr még nem vették fel a Professzor és a Magneto nevet, amikor még épp csak ráébredtek különleges képességeikre. Barátok lettek, és más mutánsokkal vállvetve küzdöttek a Földet fenyegető vésszel szemben. Valami azonban félresiklott, társakból ellenségek lettek, és megkezdődött a harc a két vezéralak körül csoportosuló mutánsok között.

A Fox szerint a forgatás már nyáron megindulhat, bár a szereposztást még nem döntötték el. Annyi bizonyos, hogy a régi arcokon kívül új szereplők is belépnek a történetbe. A First Class észak-amerikai premierjét 2011. június 3-ra tűzte ki a stúdió.  • Tippek
  • Bankszámla