Újrakezdik a Fantasztikus négyest

2010.06.09. 14:04
A Fox elégedetlen a Fantasztikus négyes bevételi adataival, ezért a harmadik rész helyett inkább elölről kezdik a képregényszériát. Az új változat forgatókönyvén a Hősök írója dolgozik majd.

A Fox a Fantasztikus négyes két leforgatott része után elégedetlen a képregény-adaptáció bevételeivel, ezért harmadik rész helyett inkább újrakezdené a sorozatot. A Marvel tavaly már tárgyalásokat folytatott a filmes jogok visszavételéről, de a stúdió hajthatatlan: csak azért is elkészítik a szuperhős csapatot újból bemutató filmet

Annyi már biztos, hogy az új változat producere Akiva Goldsman lesz, aki hasonló beosztásban már a Legenda vagyok, a Hancook, a Starsky és Hutch, vagy éppen a Constantine című filmekben is közreműködött, de forgatókönyvíróként dolgozott a Da Vinci-kód, a Legenda vagyok és az Én, a robot mellett az 1997-es Batman foreverben is, vagyis nem állnak tőle távol a képregény-feldolgozások.

A Fantasztikus négyes új történetének forgatókönyvét pedig az a Michael Green írja majd, aki a jól induló, aztán éppen a forgatókönyv hiányosságai miatt nagyot bukó Hősök című tévésorozatban is közreműködött, illetve egész epizódokat írt a Superman tinédzser éveit bemutató Smalville és az Everwood számára is.

A Fox egyelőre nem árulta el, hogy mégis mikor kezdik a forgatást, kik lesznek a főszereplők, és hogy a történetben egyáltalán a sok lehetséges főgonosz közül melyekkel küzd majd meg a négy szuperhős.

A filmstúdió elégedetlensége egyébként nehezen érthető: a 2005-ben bemutatott első rész 100 millió dollárba került és világszerte 329 millió dollár bevételt termelt, míg a Fantasztikus négyes és az ezüst utazó címen futó második rész pedig 130 milliós befektetés mellett világszerte 289 millió dollárt hozott. Igaz a második résznél az amerikai bevételek már jól jelezték, hogy az amerikai közönség nem igazán elégedett a filmmel: mindössze 132 milliót fialt az Egyesült Államokban a 130 millió dolláros alkotás.