no

Durvul a háromszög az Alkonyat 3-ban

2010.07.01. 12:23
A héten csak két új premier van: folytatódik a tinivámpírok kasszasiker-gyanús szappanoperája, és láthatjuk, hogyan nevelnek gyereket a mocskos szájú belgák.

Alkonyat - Napfogyatkozás

Ismét kitört a vámpírhiszti: június 30-tól vetítik az Alkonyat-széria harmadik részét, amiben tovább mélyül a szerelmi háromszög az életunt tinilány (Kristen Stewart), a hullaarcú vámpír (Robert Pattinson) és az összes jelenetében kockás hasat villantó farkaskölyök (Taylor Lautner) között. Bevételi adatok még nincsenek, de az elemzők a 68 millióból leforgatott Napfogyatkozásnak az Újhold 142 milliós startjánál is durvább nyitó hétvégét jósolnak. Amerikában máris rekordot döntött azzal, hogy 4416 moziban mutatták be egyszerre, és az éjféli vetítéseken máris 30 milliót kaszált a stúdió. Mégsem ragadott el minden nézőt a vámpírőrület: az IMDb-n csak 3,2 pontot kapott, a Rottentomatoes 52 százalékon áll (a korábbi részek ugyanitt 50 és 27 százalékot érdemeltek). "A Bellát alakító Kristen Stewart olyan élettelen, mintha már ő is vámpír lenne" - írja az Associated Press, a Hollywood Reporter kritikusának viszont bejött az új rész: "A vámpírszéria végre megtalálta a kellő egyensúlyt a romantika, az akció és a fantasyelemek között." Érdekesség: a farkasembert játszó Lautner az első részért csak 1 millió dollárt kapott, a folytatásokért viszont már 4, illetve 7,5 milliót kért.

Szarul állnak a dolgok

Végre egy magyar forgalmazó, aki szakított a kényszeres szóvicceléssel:  a Cirko tökös címmel küldi moziba a filmjét. Igaz, az eredeti az csak annyit jelentett, hogy a főszereplők elképesztően szerencsétlenek. Felix Van Groeningen Cannes-ban is díjazott filmjében egy Bundesliga-frizurás kisfiú (Kenneth Vanbaeden) az alkoholista apjával és a félhülye nagybátyjaival él egy fedél alatt, és minden nap látnia kell, ahogy a kurvázás és semmittevés szentháromsága szétforgácsolja a családját. A Szarul állnak a dolgokat a nézők és a kritikusok is imádták, az IMDb-n 7,6 pontot kapott, a Rottentomatoeson 75 százalékot. "Trágár és őszinte kép egy működésképtelen belga családról" - írta a filmről a Hollywood Reporter, a Globe and Mail pedig így istenítette: "Ez minden idők legtorokszorítóbb vígjátéka."