no

DiCaprio sikeresen turkál az agyban

2010.07.19. 11:15
A sötét lovag után újra sikerfilmet rendezett Christopher Nolan, most Leonardo DiCaprióval. Még tartja magát Antal Nimród Predátora.

A sötét lovagot rendező Christopher Nolan Eredet című mozija nagy örömünkre mozisiker lett a világszerte összegereblyézett 76 millió dolláros kezdésével, nálunk csütörtöktől látható. A Leonardo DiCaprio főszereplésével 160 millióból készült film fejben játszódik, főszereplőnk pedig bárkinek az agyába képes beférkőzni, hogy onnan bármilyen információt megszerezzen. A színészgárda remek (Marion Cottilardtól Cilian Murphyig sokan), ahogy az eddigi fogadtatása is.

A film újabb sikert jelent DiCaprónak, aki a Viharsziget 40 millió dolláros rekordkezdése után újra megdöntötte saját csúcsát. Nolannek esélye sem lehetett A sötét lovag nyitását megismételnie, de a második helyre nagyon jó lett ez az eredmény. Még olyan hatalmas filmpiacok jönnek a következő héten, mint Ausztrália, Japán vagy Mexikó, majd rá egy hétre kerül Németországban a mozi.

A boxoffice-lista második helyét az előző hétvégi befutó, a Despicable Me című 3D-s animáció foglalta el 32,7 millió dollárral (7,3 milliárd forinttal). A Universal első 3D-s meséje az eltelt tíz napban összesen 118,4 millió dollárt (26 milliárd forintot) keresett Észak-Amerikában.

A nálunk majd A varázslótanonc címen (eredetiben The Sorcerer's Apprentice) futó, 150 millió dolláros filmet is bemutatták, nagyot bukott. Nicolas Cage és Monica Bellucci is kevés volt ahhoz, hogy áttörést érjen el: 17 millió dollárja kevésnek mondható. A különleges világok legsikeresebbike jelenleg a Twilight-saga legújabb része, ami a bemutatót követő második hetére 57 százalékkal esett vissza. A tinivámpíros mozi 92 milliós első hete után sikerült bevételt növelnie, majd most hirtelen visszaesett. Ennek ellenére 552 millió dolláros bevételnél tart az egész világot nézve.

Szempontunkból, ami jelenleg az ún. magyar szempont, sokkal érdekesebb, hogy Antal Nimród egész jól fogadott Predátorja 72 százalékot esett a múlt héthez képest, így a nyolcadik helyre csúszott vissza. Egy jó hír van ebben, hogy 77 millió dolláros bevételével már jócskán profitot termel.