A Twilight producerei unják a vámpírokat

2010.08.04. 14:59
Az Alkonyat-mozifilmeket pénzelő Temple Hill Entertainment cég Babar-mozifilmet akar a vámpírok és vérfarkasok harca mellé.

Marty Bowen és Wyck Godfrey megszerezték a kanadai-francia Nelvana animációs cégtől és a The Clifford Ross Companytól a Babar-mesék megfilmesítési jogát, írja a Deadline New York. Az Alkonyat-trilógia két producere Babar: The Adventures of Badou munkacímmel szeretne családi filmet forgatni, a címszereplő öltönyös elefántkirályt a Garfield, a Scooby-Doo és a többi, CGI-állatos filmhez hasonlóan rajzolnák az emberek közé.

A történet főszereplője Babar, a beszélő elefánt, akit mielőtt az állatok királyává koronáztak volna, egy nagyvárosban, az emberek között töltötte a tanulóéveit. Hazatérve felvilágosult uralkodó lett belőle, de újító, technokrata szemlélete miatt állandó vitái vannak a régi vágású Cornelius kancellárral, és harcolnia kell a civilizált elefántok ellen ármánykodó gonosz rinocérosz diktátor, Lord Rataxes-szel is.

Babart eredetileg Jean de Brunhoff francia mesekönyvíró találta ki, a The Adventures of Badou az 1931-ben megjelenő első kötet címe volt. A szerző 1937-es halála után a fia, Laurent de Brunhoff vitte tovább a könyvsorozatot, amit végül 19 nyelvre fordítottak le. A 80-as években pedig rajzfilmsorozat is készült Babar királyi családja, Zephir, a majom és egy új szereplő, az okoskodó Pompadour kancellár főszereplésével. A Babar-meséket egyébként sokan azzal vádolják, hogy a történetek és a szereplők neokolonalista eszméket hirdetnek, és a soviniszta készítők valójában csak visszasírják az 1914 előtti francia gyarmatbirodalmat.