Mia Farrow vallott a hágai bíróság előtt

2010.08.09. 12:06
Tanúvallomást tett Mia Farrow amerikai filmsztár a Charles Taylor volt libériai elnök elleni perben a hágai Nemzetközi Bíróság előtt hétfőn.

Mia Farrow színésznő elmondta, Naomi Campbell korábban maga mesélte el neki, hogy gyémántot kapott ajándékba Taylortól. Az egykori államfőt a Sierra Leone-i polgárháborúban játszott szerepéért fogták perbe.

"Azt mondta, hogy kopogásra ébredt azon az éjszakán. Néhány férfi állt az ajtóban, akiket Charles Taylor küldött, és egy óriási gyémántot adtak át neki" - mondta Farrow. Mindez még 1997 őszén történt a Dél-afrikai Köztársaságban, ahová Nelson Mandela akkori elnök meghívására, jótékonysági vacsorára érkeztek a hírességek. A brit szupermodell csütörtökön tett tanúvallomást a törvényszék előtt. Campbell két-három apró kőről beszélt, és azt állította, nem tudta, kitől vannak. A gyémántokat másnap egy dél-afrikai alapítványnak adta - az alapítvány vezetője a múlt héten továbbította a gyémántokat a helyi hatóságoknak.

A volt libériai elnököt azzal vádolják, hogy illegálisan kibányászott csiszolatlan gyémántokért cserébe fegyverrel látta el a Sierra Leone-i lázadókat az ottani polgárháború idején. Az exelnök azt állítja, soha nem volt köze a drágakövekhez. Farrow mellett Cambell volt ügynöke, Carol White is megerősítette a történteket. Az ügynök azt állítja, hogy jelen volt, amikor a modell szobájába megérkezett a drágakő.