Danny Trejo és Cameron Diaz 1001 arca

2010.08.19. 12:52

A livejournal egyik blogja összeszedett tíz olyan színészt, akik évtizedek óta ugyanazt az egy karaktert játsszák az összes filmjükben. Módosítottunk egy aprót, Katherine Heigl helyére beraktuk kedvenc mexikói banditánkat, Danny Trejót, akit augusztus 19-től a Predátorban is láthatunk. Szavazzon a kedvencére!

1. Bruce Willis

A lecsúszott, alkoholista és láncdohányos zsaru mintapéldánya, aki mindig véres atlétatrikóban menti meg a világot. Az utolsó cserkész, a négy Die Hard-film, Az ötödik elem, a 16 utca, a Sin City és a Hasonmás között igazából csak annyi a különbség, hogy Willisnek az évek múlásával egyre kevesebb lett a haja, és a legújabb filmjeiben leszokott a dohányzásról.

2. Cameron Diaz

A vígjátékok kötelező szőke jó nője, aki vagy karatézik, vagy komplett hülyét csinál magából. A 94-es Maszkot még Jennifer Lopezt megszégyenítő, bögyös-faros alkattal táncolta végig, azóta kicsit mintha túlzásba vitte volna a fogyókúrát. Romantikázni többek között A nő ötszörben, a Keresd a nőt!-ben, és a Holidayben láthattuk, pisztollyal és bikiniben pedig a Charlie angyalaiban a Kéjjel-nappalban rohangált.

3. Jennifer Aniston

10 évadnyi Jóbarátok és egy rakás filmes főszerep sem volt elég ahhoz, hogy a 41 éves színésznő kinője az én vagyok a nem túl okos, de jó mellű és mindig vicces dolgozó lány a szomszédból skatulyát. Jennifer Aniston a hollywoodi filmek örökös pincérlánya, újságírója és irodai alkalmazottja, aki mindig megszívja a szerelemben, de a végén persze összejön az álomférfival. A Jóbarátokból megismert Rachel visszaköszön a Jóravaló feleségben, a Minden6óban, a Marley meg énben és az Azt beszélikben is.

4. Samuel L. Jackson

Az örökös badass motherfucker gengszter és akcióhős, aki egymaga vitte tovább a 70-es évek B-kategóriás blaxploitation filmjeit. 2010-ben is pontosan ugyanúgy néz ki, mint a 90-es évek Tarantino-filmjeiben: ha nem afrofrizurát hord, akkor kopasz, és soha nem veszi le a Kangol sapkáját. Golyófejű igazságosztóként a S.W.A.T.-ban, a Shaftben, az  Utánunk a tűzözönben, az új Star Wars-filmekben és a Kígyók a fedélzetenben láthatjuk, sapkás gengsztervezérként pedig a Jackie Brownban és a Spiritben.

5. Will Smith

Mintazsaru, mintaférj, mintakatona, akinek egy taktikai atomtöltet sem tudja lerobbantani a vigyort az arcáról. Bár Will Smith macsóbb, mint Martin Lawrence és viccesebb, mint Denzel Washington, valahol ugyanolyan önismétlő, mint Eddie Murphy, csak jobban megválogatja a szerepeit, és zeneipari múltja miatt néhány soundtracket is rá lehet bízni a főszerep mellett. A hollywodi producerek számára igazi aranybánya: A függetlenség napja, az Én, a robot, a Men in Black 1-2, a Bad Boys 1-2 és a Hancock kasszasikerei után hamarosan leforgatja a Függetlenség napja 2-t, az Én, a robot 2-t, a Men in Black 3-at, a Bad Boys 3-at és a Hancock 2-t is.

6. Seth Rogen

A Judd Apatow-vígjátékok (40 éves szűz, Felkoppintva, Ananász expressz) örökös jewfrofrizurás, túlsúlyos, borostás, marihuánafüggő, lúzer mackója. A filmjei végén mindig összejön egy olyan bombanővel, aki a valóságban szóba se állna vele (mint például Elizabeth Banks, akivel a Zack and Miri Make a Porno promótálásához forgatták le a fenti videót, Sarah Silverman I'm Fucking Matt Damon-dalának paródiáját). A The Green Hornetben is ez lesz a recept, ne tévesszen meg senkit, hogy szuperhősmozinak van beharangozva.

7. Will Ferrell

A fickó, aki már húsz évvel ezelőtt is negyvenháromnak nézett ki, és azóta is futószalagon gyártja a filmeket, amikben ugyanazt az infantilis óriáscsecsemőt alakítja (Diszkópatkányok, Tesó-tusa, Mi a manó, Földre szállt boszorkány, Land of the Lost stb.). Bár Adam Sandlert és Roy Schneidert senki sem tudja überelni az egy perc alatt elsütött fingós és gereblyére lépős poénokban, azért Ferrell is rendszeresen olyan dolgokat művel, ami felnőtt embereknek már vérciki. Csak ő elegáns Armani öltönyt is kap hozzá.

8. Morgan Freeman

Morgan Freeman Samuel L. Jackson abszolút ellentéte, Hollywood örökös jóságos és bölcs néger nagypapája, aki még akkor is szerényen meghúzódik a hátérben, ha történetesen ő az Isten vagy az amerikai elnök. Volt már bokszedző (Millió dolláros bébi), Miss Daisy sofőrje, Mandela, Batman kütyüfelelőse (Batman: Kezdődik) és sorozatgyilkos után nyomozó zsaru is (Hetedik), igazán kijárna végre neki valami véres kezű diktátor főszerep.

9. Michael Cera

Ez a 22 éves srác sorra kapja az olyan főszerepeket, ahol csúnya, ügyetlen, antiszociális, lúzer gizdagyíkokat kell alakítania, és tényleg félelmetesen jól megy neki. A Superbad és a Juno után a Scott Pilgrim vs. the Worldben láthatjuk.

I0. Danny Trejo

Szénné tetovált, sziklaarcú, sittes mexikói badass motherfucker kell a filmedbe? Szólj a szénné tetovált, sziklaarcú, sittes mexikói badass motherfuckernek! A most 66 éves Danny Trejo viszonylag későn, a 80-as években kezdett el filmezni, mivel a 60-as éveket szinte végig börtönben töltötte. Azóta viszont olyan A-kategóriás színészekkel leforgatott B-kategóriás gyöngyszemekben láthattuk, mint a Desperado, az Alkonyattól pirkadatig vagy a Volt egyszer egy Mexikó. Idén ősszel két filmben, a Ragadozókban és a Machetében rúgja szét a seggeket.