Meghalt Bruce Lee bájos ellensége

Index, MTI
2010.08.25. 11:38
A magyar származásű Ahna Capri leghresebb filmszerepe A sárkány közbelép főgonoszának titkárnője volt. Kamionbalesetben halt meg 66 évesen.
auto-enterthedragon-ahna-bw-02-2415x2970-2180x2663-dustscratch-8

Meghalt Ahna Capri magyar születésű színésznő, aki A sárkány közbelép című filmklasszikusban Bruce Lee partnere volt. A színésznőt 66 évesen érte a halál, súlyos autóbalesetben szerzett sérüléseibe halt bele augusztus 19-én - közölte a The Hollywood Reporter Capri autójával Hollywoodban haladt, amikor összeütközött egy öttonnás kamionnal. A baleset augusztus 9-én történt, a színésznő ezt követően már nem tért magához.

Az 1944-ben Budapesten született Caprit - eredeti nevén Nánási Annát - a hetvenes években a filmipar legvonzóbb színésznői között tartották számon.

13 éves kora óta játszott, a filmvásznon az Outlaw's Son című alkotásban mutatkozott be, de már előtte is játszott tévésorozatokban, mint például a hetvenes évek végéig a CBS-en futó Father Knows Bestben. Később feltűnt többek között a Kojakben is, sőt a Columbo feleségéről szóló sorozatban is.

Pályafutása talán legnagyobb sikere A sárkány közbelép című, 1974-es film volt, amelyben Bruce Lee ellenségének érzéki titkárnőjét alakította. Ez volt az utolsó film, amelyben Lee halála előtt szerepelt.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport