Júlia, Rita
EUR 384,12 Ft
USD 364,25 Ft
13 °C
25 °C

Életműdíj Jancsónak a spliti fesztiválon

2010.09.10. 12:06
Életműdíjjal tüntetik ki Jancsó Miklóst a spliti filmfesztiválon, a Kossuth-díjas művész az elismerést szombat este veszi át a horvátországi kikötővárosban, jelentette a Magyar Filmunió.

A 15. spliti filmfesztivál Jancsó Miklós filmművészetet megújító életműve előtt tiszteleg. Az életműdíjhoz kapcsolódva az 1966-ban Cannes-ban bemutatott, majd rangos díjakkal elismert Szegénylegények című filmet, Jancsó Miklós korszakalkotó mozgóképét tűzik műsorra Splitben.

A horvátországi fesztivál idei programján szerepel még Pálfi György, Nagy Dénes és Kardos Sándor egy-egy alkotása.

A filmművészet új törekvéseire koncentráló spliti seregszemle játékfilmjei között Pálfi György Nem vagyok a barátod című legutóbbi rendezése szerepel a versenyprogramban, Nagy Dénes Berlinskaya fuga című alkotása a rövidfilmek vetélkedésébe kapott meghívást, míg Kardos Sándor A sírásó című Rilke-feldolgozása a Frame Extended című programban lesz látható. A filmek a Magyar Mozgókép Közalapítvány támogatásával készültek.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Hírek