Mindenki a Paranormal Activity 2-n akar rettegni

Index, MTI
2010.10.25. 10:24 Módosítva: 2010.10.25. 12:18
A Paranormal Activity folytatása az Egyesült Államokban, Angliában és Oroszországban is vezeti a jegyeladási lsitákat. Az amerikai mozikban a második a Jackass 3D, a harmadik pedig Bruce Willis lett a hétvégén.

Már egy héttel Halloween éjszakája előtt is a rettegést keresték az amerikai mozinézők: az Újabb parajelenségek című horrorra világszerte 63,5 millió dollár (12,3 milliárd forint) értékben váltottak jegyet a hét végén.

A Paranormal Activity című természetfeletti thriller folytatása nemcsak az észak-amerikai kasszasikerlistát hódította  meg 41,5 millió dolláros (8 milliárd forintos) bevétellel, de Angliában, Ausztráliában, Mexikóban és Oroszországban is a mindössze 3 millió  dollárból (580 millió forintból) forgatott produkció vonzotta a legtöbb nézőt bemutatása első hétvégéjén.

A tavaly forgalmazott, 15 ezer dolláros (3 millió forintos) költségvetésű Paranormal Activity 107 millió dolláros (mintegy 21 milliárd forintos) jegybevétellel zárt Észak-Amerikában, pedig szinte alig költöttek a reklámozására, a forgalmazók a közösségi hálón terjedő kritikákra bízták a film promócióját.

Futottak még

Az észak-amerikai moziforgalomban a Jackass 3D a múlt heti vezető helyről a második helyre csúszott vissza 21,6 millió dolláros (4,2 milliárd forintos) jegyeladással. Az elmúlt tíz napban így is több mint 87 millió dolláros (17 milliárd forintos) bevételt könyvelhetett el a film.

A szintén második hete játszott, Bruce Willis és Helen Mirren közreműködésével készült Red című thriller a harmadik helyet szerezte meg a listán 15 millió dollárral (3 milliárd forinttal). Clint Eastwood legújabb produkciója, a Hereafter című természetfeletti dráma a negyedik helyen mutatkozott be a hét végén 12 millió dolláros (2,3 milliárd forintos) bevétellel.

A boxoffice-lista első öt legnézettebb filmje közé A közösségi háló került még be 7,3 milliós (1,4 milliárd forintos) jegyeladással. A hatodik a Secreteriat című Johm Malkovich-fil lett 6,9 millió dolláros bevétellel, míg a hetedik az Ilyen az élet című vígjáték lett, amit december 10-én mutatnak be a magyar mozik. A családi vígjátékban két szingli próbál felnevelni egy kislányt, és közben persze egymásba szeretnék, és a történet végére családdá válnak.

Az amerikai lista nyolcadik helyére csúszott vissza az Őrzők legendája, ami 3,1 millió dollárt hozott, a kilencedik a Tolvajok városa 2,7 millió dolláros bevétellel, a tizedik pedig 1,7 millió dolláros bevétellel a nálunk Könnyű nőcske címen futó vígjáték, amit a héten mutatnak be a magyar mozik.