M. J. Fox nem készül Vissza a jövőbe 4-re

2010.10.26. 16:25 Módosítva: 2010.10.26. 16:25
A Vissza a jövőbe című film bemutatásának 25. évfordulóján jött össze a stáb, nem egy újabb epizód előkészületei miatt, hangsúlyozták hétfőn a manhattani Waldorf Astoria szállóban a sorozat bluray kiadásának sajtóeseményén.

Október 26-át, az 1990-ig trilógiává bővült filmsorozat bluray megjelenésének időpontját ünnepelte a Universal stúdió. Ez a dátum egybeesik azzal a nappal, amikor 1985-ben Marty McFly doki DeLorean-jával időutazásra indult az első filmben.

A trilógiával sztárrá vált, 49 éves Michael J. Fox a tájékoztatón elmondta, nem változtatna az életén. Pedig 1991 óta küzd Parkinson-kórral, ami megszakította a karrierjét. Elmondta, hogy eddig még sikerült kontrollálnia a betegségét, reméli, hogy egy nap meglelik az ellenszert. A színészt a Sky News-nak úgy fogalmazott: jól van és elbír a kórral.

2001 óta csak ritkán tűnik fel egy-egy tévéfilmben: 2008-ban egy életunt drogost alakított a Rescue Me-sorozatban, nyáron A férjem védelmében-szériában kapott egy cinikus ügyvéd-karaktert.

A videón Marty fiatalkori anyját alakító Lea Thompsonnal emlékezik vissza M. J. Fox. A színésznő a tájékoztatón megjegyezte, hogy a forgatókönyv nagyon jó volt, összetett és vicces, látszott, hogy szívvel-lélekkel írták.

Bob Gale, a széria egykori forgatókönyvírója és producere is hangsúlyozta, nem folytatnák a trilógiát: "úgy szeretjük a filmet, ahogy van, nem akarunk belekavarni a tér-idő folytonosságba". M. J. Fox elárulta, hogy rengeteg ember kérdezgeti őt az időutazás elméletéről, amire azt szokta válaszolni, hogy nem tud erről mit mondani, ez csak a filmben volt.

Robert Zemeckis filmrendező felidézte, a közel egymilliárd dolláros bevételt hozó trilógia forgatása nehézségekkel is járt: mivel Fox jeleneteinek felvételeit nehéz volt összeegyeztetni az akkor már sűrű tévés munkáival.

Marty 1955-ben eltöltött hetének évfordulóján, november 5. és 12. között Los Angelesben a rajongótáborral számos forgatási helyszínt végiglátogatnak.