A M:I 4 címe Ghost Protocol

2010.10.29. 10:30
A 4. Mission : Impossible a Ghost Protocol címet viseli, jelentette be egy dubaji sajtókonferencián Tom Cruise producer.

Az akciófilm forgatókönyvéről nem sokat árultak el a tájékoztatón - ami Cruise mellett Brad Bird rendező és másik két szereplő: Jeremy Renner és Paula Patton jelenlétében zajlott, a helyszínről már igen: Dubaj 828 méteres Burj Khalifa tornyában és környékén játszódik majd több jelenet. Crusie sok időt tölt el a torony oldalán.

000T TRNic502578

A cím a CIA szakzsargonjában a ghost (szellem) a Guantamo öbölben és egyéb titkos bázisokon fogva tartott terroristagyanús egyedekre utal. Tippünk szerint a történet arról szól, hogy Ethan Huntnak és csapatának egy kiszabadult szellemet kell levadásznia.

Ez az első Dubajban forgatott mozi, amiben az emirátust is hangsúlyosan bemutatják, nemcsak egy arab országként szerepel, mint például a Sziriana vagy a Kettős játék mozikban. Prágában október elején folyt a munka, és még Moszkva is tervezett helyszíne az M:I 4-nek. A premier 2011. december 16-án lesz.