Egy napig játsszák a Kispál-filmet

2010.11.04. 16:17
Csak egyetlen napon, november 24-én nézhetik meg a rajongók a Kispál és a Bors szigeti búcsúkoncertjén rögzített Napozz Holddal című filmjét.

A Napozz a Holddal című filmet Budapesten öt helyen és további húsz vidéki helyszínen lehet megnézni húsz nap múlva méghozzá egyetlen vetítésen: 19 órakor - jelentették be a film sajtótájékoztatóján. A jegyek - áruk egységesen 3000 forint lesz - csütörtöktől vásárolhatóak meg az érintett mozikban, az online értékesítés a jövő héten indul.

Karácsonyra kijön a dupla DVD is

A forgalmazásért felelős Donáth Péter elmondta, hogy alapvetően az art mozikkal fogtak össze, és közösségi fórumokat, a Facebookot, a twittert használják a film kommunikációjára. "Három-ötezer nézőre számítunk, a férőhelyek száma korlátozott. Minden vásárló a film dupla DVD-változatát is megkapja a jegyéhez".

A mozikban online közvetítés is lesz: a vetítés előtt a Kispál és a Borz tagjai a központi helyszínről, a fővárosi West Balkánból élőben jelentkeznek be és üdvözlik a közönséget.

A dupla DVD karácsony előtt bolti forgalmazásba is kerül, akárcsak a búcsúkoncert hangzóanyaga CD-n. A DVD-re felkerül a film mellett nyolc plusz szám a koncertről, kimaradt jelenetek, werkfilm, valamint egy 40 perces beszélgetés a zenekarral. Az extrák közé tartozik, hogy folyamatosan választható négy kép közül a kameraállás, a Forradalmár című dalhoz pedig osztott megoldással mind a 16 kép hozzá van adva.

A film elsősorban a rajongóknak szól: korrajz a Kispál és a Borzról, valamint a zenekart körülvevő emberekről. Az alkotás bemutatja a búcsút megelőző egy hónapot, az előkészületeket. "Júliusban kezdtünk forgatni, és a végére összesen 156 óra nyersanyag lett. Olyan mozit akartam, amely méltó egy kultikus zenekar 23 éves pályafutásához" - fogalmazott Merényi Dávid rendező.