Adam Sandler vezeti a Valentin-napi toplistát

2011.02.14. 10:34
A Kellékfeleség című vígjátékra költötték a legtöbbet a hétvégén az amerikai mozipénztárakban, de Justin Bieber koncertfilmje csak alig maradt le mögötte. A király beszéde még tartja magát az első tízben, a héten a hatodik volt.

Adam Sandler és Jennifer Aniston Kellékfeleség című románca volt a legnépszerűbb produkció a Valentin-napot megelőző mozihétvégén az észak-amerikai felnőttek körében, a kamaszok viszont Justin Bieber koncertfilmjére tódultak.

A Kellékfeleség 31 millió dolláros (6,2 milliárd forintos) bevétellel debütált a mozivásznon, a kanadai kamaszsztár, Justin Bieber Never Say Never című zenés portréja pedig - alig valamivel lemaradva - 30,3 millió dollárral (6 milliárd forinttal) foglalta el a toplista második helyét.

A Gnómeó és Júlia című háromdimenziós animációs filmre 25,5 millió dollárért (5,1 milliárd forintért) váltottak jegyet a nézők, ami a harmadik helyre volt elég. A sas című történelmi dráma, amely a Római Birodalom korában Britanniában játszódik, 8,6 millió dolláros (1,72 milliárd forintos) bevétellel kezdte meg forgalmazását; ezzel a negyedik lett a listán. A The Roommate című thriller pedig 8,4 millióval (1,68 milliárd forinttal) került be az első öt legnézettebb film közé.

A király beszéde című brit dráma továbbra is tartja magát a tízes toplistán. A vasárnap hét "brit Oscarral", azaz BAFTA-díjjal - köztük a legjobb filmnek járó elismeréssel - jutalmazott film további 7,4 millió dolláros (1,48 milliárd forintos) jegyeladást könyvelhetett el Észak-Amerikában, ahol a produkció eddigi összbevétele megközelítette a 94 millió dollárt (19 milliárd forintot).