Kevin Costner lesz Superman apja

Index, MTI
2011.03.18. 13:46
A 300-at is jegyző Zach Synder szerint Costner jól tudja majd adni a csendes, de határozott vidéki amerikait. Kevin Costner már 15 éve, a Waterworld bukása óta arról híres, hogy szinte csak bukásokban vállal szerepet.

Kevin Costner játssza Superman nevelőapját a Warner Bros. készülő új szuperhősfilmjében.

A hollywoodi stúdió csütörtökön jelentette be, hogy a Superman: Man of Steel című produkció forgatása nyáron kezdődhet, és 2012 decemberében tartják mozipremierjét.

A Superman-sztori újabb feldolgozását Zach Snyder (300, Watchmen: Az őrzők) rendezi, a forgatókönyvet David S. Goyer írta Christopher Nolan és saját ötlete alapján. A Batman-specialista Nolan producerként is közreműködik a film megvalósításában.

Snyder a Variety online kiadásának elmondta: azért választotta Costnert a szerepre, mivel szerinte ő képes eljátszani a csendes, de határozott vidéki amerikait, aki minden idők legnagyobb szuperhősét nevelte fel. "Jonathan Kent az egyetlen apafigura Clark életében, ő segít megértenie, mit is kell tennie Supermanként a világban" - magyarázta a rendező.

Kent feleségét, Superman nevelőanyját Diane Lane alakítja. Clark Kent alias Superman szerepét pedig a Tudorok, valamint Trisztán és Izolda című filmben megismert 27 esztendős brit színész, Henry Cavill kapta.
Hollywoodi források szerint Viggo Mortensennel is tárgyal a stúdió, őt Zod tábornok szerepére szánják.

Az utolsó mozis Superman-feldolgozás, a Superman visszatér 2006-ban 391 millió dolláros jegybevételt hozott a Warnernek. Kevin Costner utolsó filmje, amit nálunk is bemutattak, az Utolsó lány című horrorfilm volt, amit már az Egyesült Államokban is már csak dvd-n mutattak be. 2008-as filmje, a Döntő szavazat pedig 21 millióba került,d e alig 18 milliót hozott világszerte, de utolsó nagy dobása, a 2002-es Szitakötő is nagyot bukott: 52 milliót kaszírozott világszerte, és közel 60 millióba került. Tulajdonképpen az 1995-ös Waterworld óta csak bukásokban szerepel, pedig az a film legalább visszahozta az árát: 175 millió dollárba került, és az évek alatt 264 milliót gyűjtött össze.