Zombifilmek árasztják el Hollywoodot

2011.04.03. 11:49
Brad Pitt lenne a főszereplője az egyik legfelkapottabb zombis regényből készült új horrornak, de ez csak egy a közeljövőben érkező élőhalottas projektek közül. Divatba jöttek a véres jelmezben csoszogó statiszták és a túlélésért folytatott harc.

A World War Z című regényben egy túlélő emlékszik vissza a zombiháborúra és meséli el a történetet egy újságírónak. A könyv kellőképpen izgalmas, véres és erőszakos ahhoz, hogy kiváló zombis filmet lehessen belőle készíteni, de túl nagyszabású ahhoz, hogy a költségvetés ne szökjön az egekbe. Jelen állás szerint 125 millió dollárba kerülne úgy elkészíteni, ahogy azt az író megálmodta, aki mondjuk nemigen számolt Brad Pitt húszmilliós gázsijával, amikor megírta a történetet. A film rendezője Marc Forster lenne, a költségeket a Skydance produkciós cég és partnerei dobnák össze.

zombi2

A World War Z nem az egyetlen készülőben levő zombis projekt: Hollywood a közelmúlt, hasonló témájú filmjeinek sikerén (Zombieland, Haláli hullák hajnala, 28 nappal később, Élőholtak éjszakája, Holtak hajnala és a The Walking Dead című tévésorozat) felbuzdulva meglovagolja a zombi-divathullámot. A Deadine.com becslése szerint a zombik húsz filmben is a frászt hozhatják ránk 2011-2013 között.

A Summit Entertainment Nicholas Hoult főszereplésével forgatja a Warm Bodies című filmet, ami egy szívtipró zombifiúról szól, a Lionsgate a Büszkeség és balítélet új feldolgozását készíti el, amiben Jane Austen szándékaival ellentétben a főszereplők zombihadseregek ellen küzdenek két romantikus monológ között. Viccesnek ígérkezik a Ryan Philippe és Zach Galifianakis főszereplésével tervezett R.I.P.D., amiben zombi-rendőrök gondoskodnak arról, hogy az élóholtak ne okozhassanak nagyobb galibát az emberek között.

Folytatások is várhatók:  28 nappal később már kapott egyet (28 héttel később), de most jön még egy (28 hónappal később?), Michael Cera is visszatér a Zombieland második részével, és természetesen lesz Kaptár 6 is. Jonah Hill rendezi a The Kitchen Sink című filmet, amiben egy vámpír, egy zombi és egy ember küzd bolygónkra támadó idegen lényekkel. Az eszement ötleteknek itt nincs vége, a Paul is Undead című forgatókönyvben a The Beatles tagjai lesznek rothadó, de ettől még vidáman koncertező élőhalottak.

A Sony tudományos összeget kész költeni a Zombies Vs. Robots című képregény filmváltozatára, aminek rendezésére Michael Bay máris bejelentkezett. A Paramount a World War Z komolyságát a Boy Scouts Vs. Zombies című családi vígjátékkal ellensúlyozná, ebben egy cserkészraj gyűri le a rothadó hullákat. A The Walking Dead című tévésorozat sikere pedig arra ösztönözte a Vámpírnaplók sorozat készítőit, hogy korábbi terveiket sutba dobva (egy másik vámpíros szériát akartak forgatni) inkább a zombikat vigyék be a kis képernyőre is.