Sean Bean-totó: Íme jó válaszok

2011.06.19. 14:17

Ide gyűjtöttük össze az Index Sean Bean-haláltotójának helyes válaszait, a filmekből kivágott részletekkel. Vigyázat, spoilerveszély! Ha a Gyűrűk urán és az Aranyszemen kívül még nem látott olyan Sean Bean-filmet, amiben a színész meghal, semmiképpen se olvasson tovább!

Caravaggio (1986)

Sean Bean első, tévéepizódos beugrásokat követő, komolyabb szerepe  Ranuccio volt Derek Jarman szürreális Caravaggio-drámájában. Késsel vágták el benne a torkát.

Férfias játékok (1992)

Míg az 1988-as Mesemondóban jóságos hercegként tűnt fel Sean Bean, a 90-es évektől mindig őt hívták, ha angol akcentusú főgonosz kellett egy amerikai filmbe. A Tom Clancy-regényből készült Férfias játékokban IRA-terroristát alakított, aki egy lángoló motorcsónak vasmacskájára nyársalódott fel, miközben Harrison Forddal verekedett.

Goldeneye (1995)

Ebben a filmben Sean Bean kétszer is meghal: egyszer a gonoszok intézik el, mert ő a 006-os ügynök, aztán persze kiderül, hogy valójában ő a gonosz, ezért Bond a filmvégi nagy leszámolásban lelöki a magasból az óriásradar tányérjára, és rárobbantja az egész hóbelevancot.

Ronin (1998)

Ez a film természetesen kakukktojás: Sean Bean kivételesen nem hal meg benne sehogy.

Essex Boys (2000)

Ebben a nálunk nem túl ismert krimiben az essexi drogmaffia nem viccel: miután pár puskás-bőrdzsekis nehézfiú kilyuggatja a kocsit, amiben Sean Bean ül, kedvenc brit színészünket is fejbelövik egy shotgunnal.

Gyűrűk Ura (2001)

A túlerőben lévő orkokat aprító Boromirt egy vicsorgó uruk-hai nyilazza le az Amon Hen-i csatában, de ezt úgyis mindenki tudja.

Equilibrium (2002)

Ebben az 1984-be oltott, mátrixos 451 Fahrenheitben a stukkerharcművész Christian Bale lövi keresztül Sean Beant egy templomban, a Yeats-kötetével együtt.

Országúti ámokfutó (2007)

Mivel ebben a filmben Bean a címszereplő országúti ámokfutó, elkerülhetetlen a halála: az abuzált női főszereplő shotgunnal fejbelövi az autópálya betonján.

Black Death (2010)

A Gyűrűk Ura óta mindig Sean Beannek szólnak, ha egy kardozó, bőrpáncélos, marcona fickónak meg kell halnia valami kosztümös történelmi filmben vagy fantasyben. Ebben a pestisjárványos, darkos sztoriban kötelet kötnek Bean végtagjaira és felnégyelik, mint Koppány vezért.

Trónok harca (2011)

Aki még csak most kezdte el nézni a sorozatot vagy már megvette a regényt, de még nem ért a végére, most nagyon utálni fog minket: a végletekig becsületes, de csökönyös Eddard Starkot lefejezik egy karddal Királyvár főterén.