Hitchcock-remake forog Pomázon

2012.08.07. 11:20
Hitchcock egyik korai klasszikusának, a Londoni randevúnak készíti el új változatát a BBC. A forgatás augusztus első felében kezdődik Magyarországon.

Augusztusban és szeptemberben Magyarországon forog a BBC-film, információink szerint a pomázi Stern stúdióban már javában állnak a díszletek, de a stáb néhány napot a belvárosban is forgat majd. A rendező a 65 éves televíziós veterán Diarmuid Lawrence, aki többek között az 1996-os Emma című tévéfilmet jegyezte Kate Beckinsale főszereplésével.

Az új változatban a 25 éves Tuppence Middletont szerződtették a főszerepre. A fiatal színésznő a Tormented és a Chatroom című horrorral kezdte pályáját, de mostanában lett igazán felkapott: nemrég fejezte be a Love Punch című film forgatását Emma Thompson és Pierce Brosnan oldalán, de szerepel Danny Boyle új, Trance-filmjében is.

Tuppence Middleton
Tuppence Middleton

Nem akkora szentségtörés egy Hitchcock-filmet remake-elni, mint ahogy azt elsőre hinnénk, pláne mert inkább az alapul szolgáló, Ethel Lina White által írt regény egy újabb adaptációjáról van szó.

Az 1938-ban bemutatott The Lady Vanishes korának legnagyobb brit kasszasikere volt. A könnyed hangvételű krimi szinte végig egy vonaton játszódik, amelyik épp egy kelet-európai országon halad át. Iris, a fiatal angol lány észreveszi, hogy az út kellős közepén eltűnik  fülkéjéből egy kedves idős hölgy, de mintha a néni senki másnak nem hiányozna, sőt, Irist bolondnak nézik.

A könyvet már 1979-ben is újra feldolgozták, akkor Cybill Shepherd játszotta a fiatal lányt, és Angela Lansbury tűnt el a vonaton.

Az új Londoni randevú másik kulcsszerepét Gemma Jones játssza, a 70 éves színésznőt a Harry Potter-filmek Madam Pomfrey-eként ismerhetjük, és ő volt Bridget Jones anyja is. A Daily Mail úgy tudja, a filmre már leszerződött Jesper Christensen, a neves dán színész is, akit az új Bond-filmek Mr. White-jaként illetve Lars von Trier Melankóliájában láthattunk legutóbb.

A Londoni randevú magyarországi szervízcége a Pioneer Pictures. A cég korábban már az Einstein és Eddington című tévéfilm kapcsán dolgozott a BBC-nek, de ugyancsak Pioneer-produkció volt a Channing Tatum nevével fémjelzett A sas, a Robert Pattinson-féle Bel Ami, a John Cusack-os A holló, vagy legutóbb az Ideglelés Csernobilban és a Therese Raquin magyarországi gyártócége.

Az új Londoni randevút karácsonykor mutatja be a BBC 1.