Gerzson
-3 °C
2 °C

Film készült Mr. 35 cm életéről

2006.08.19. 14:20
Hosszú búcsúzás címmel dokumentumfilm készült John Holmesról, az 1970-es évek amerikai pornókirályáról, aki sikerét egy testi deformációjának köszönhette. Holmes több ezer pornófilmet forgatott, végül lecsúszott: drogos és HIV-fertőzött lett.

Az amerikai Sky Cinemán bemutatott filmben megszólalt a Hosszú John és A kaliforniai gigoló című pornófilmek rendezője, Bob Chinn. Filmjeiben Holmes egy detektívet játszott, aki sűrűn nyitotta ki a hölgyek előtt világos ballonkabátját.

Kirabolt egy gengsztert


Mr. 35 cm

A rendező szerint Holmes több mint ezer pornófilm főszereplője volt. Nyilatkozik a filmben Larry Flint, a pornósajtó-mágnás, a Hustler alapítója, valamint Staller Ilona, azaz Cicciolina, aki vele forgatta egyik utolsó filmjét, A római birodalom hajnalát. A magyar szex-ciklon kifejezetten kedves embernek tartotta Holmest.

A pornósztár a fényes karrier után nyomorult véget ért. Kokainfüggő lett és 1981-ben több drogossal együtt kirabolta Eddie Nasht, a nagyhatalmú gengsztert. A drogosokat aztán vérbe fagyva találták meg egy lakásban. Holmest, miután a lakásban ott voltak az ujjlenyomatai, letartóztatták, hat hónapi börtönre ítélték, végül felmentették. Drogos körökben azonban biztosak voltak abban, hogy ő árulta el cinkosainak nevét a "keresztapának", cserében az életéért. Az üggyel foglalkozó rendőr szerint számára ez volt a vég. Ettől kezdve megbélyegzettnek tekintették, a mozi nem foglalkoztatta többé.

Csak egy vibrátor maradt belőle

Felesége, aki addig minden helyzetet elfogadott, elvált tőle. Holmest már csak a kábítószer érdekelte. Megszerzéséért autókat fosztogatott, tehetős idősödő hölgyeknek ajánlotta fel szexuális szolgáltatásait, majd szerepet vállalt egy homoszexuális filmben, és valószínűleg ott lett HIV-fertőzött. Ezt azonban titokban tartotta és tovább "dolgozott", másokat is megfertőzve. Las Vegasban feleségül vett egy pornósztárt, akit az életbiztosításáért kétszer is megpróbált halálra gázolni.

John Holmes 1988-ban halt meg, hamvait a tengerbe szórták. Nem maradt belőle más, mint egy méretre szabott, a nevét viselő vibrátor, amelyből még mindig sokat adnak el. Történetéből született Paul Thomas Anderson 1997-ben forgatott Boogie Nights című filmje, alakját Mark Wahlberg elevenítette fel.