Újra együtt Mulder és Scully

2007.07.16. 15:41
A Mulder ügynököt játszó David Duchovny hamarosan kézhez veheti az évek óta halogatott második X-Akták-mozi forgatókönyvét, jelenti a Hollywood Reporter.

"Jövő héten kapom meg a forgatókönyvet" - jelentette a 46 éves Duchovny legújabb, Californication című sorozatának promotálásakor, hogy készül az új X-Akták-film, majd később hozzátette: - Novembertől forgatunk, és a film 2008 nyarán kerül a mozikba."

A forgatókönyvet Chris Carter jegyzi, a Grammy-díjas sorozat megalkotója, akinek néhány X-Akták-epizód után ez lesz az első egészestés rendezése, és a stábhoz a 38 éves Gillian Anderson is csatlakozott. 14 éve indult a sorozat, az utolsó részt már öt éve forgatták le, és az első mozifilm óta is eltelt kilenc év.

Az új mozi az előzővel ellentétben nem a földönkívüliekkel kapcsolatos összeesküvés egy újabb fejezete lesz, hanem egy teljesen önálló sztori horrorelemekkel.


Már nincs akadály

A folytatásról már évekkel korábban határoztak, de a munkát hátráltatta, hogy Chris Carter 2005-ben szerződésszegésért beperelte a 20th Century Fox Televisiont. Szerinte a gyártó stúdió még tartozott neki a sorozat után, de az ügy azóta lezárult.

Az első X-Akták-moziban Mulder és Scully egy titokzatos robbantás ügyében nyomozott, és a szálak egy földönkívüliekkel kapcsolatos összeesküvéshez vezettek.