A Vágy és vezeklés csak két díjat kapott

2008.02.11. 09:59
Daniel Day-Lewis, Marion Cotillard, valamint a Vágy és vezeklés (Atonement) gyűjtötte be a Brit Film- és Tévéművészeti Akadémia (BAFTA) Oscar-előrejelző elismeréseit a vasárnap esti londoni díjkiosztón.

Tizennégy jelöléséből csak két díjat kapott a Vágy és vezeklés című film a Brit Film- és Televízió Akadémia (BAFTA) vasárnapi díjátadóján, az egyik a legjobb film díja. A James McAvoy és Keira Knightley főszereplésével készült film másik elismerése a legjobb díszlet volt, hiába kapott négy nagyobb díjat a brit filmkritikusoktól.

Daniel Day-Lewis lett a legjobb színész a Vérző olaj című filmben nyújtott alakításáért, míg a legjobb színésznő díját némi meglepetésre a Piaf főszereplője, Marion Cotillard nyerte el Cate Blanchett, Julie Christie és Keira Knightley előtt (a Piaf kapta a legjobb filmzenéért, a legjobb kosztümtervezését és a legjobb sminkért járó díjakat is). A legjobb férfi mellékszereplő Javier Bardem lett a Nem vénnek való vidék című filmből, míg a nőknél Tilda Swinton nyert a Michael Clayton című filmben nyújtott alakításával.

Klikk!

Joel és Ethan Coen lett a legjobb rendező a Nem vénnek való vidékért. Az animációs filmek mezőnyében a L'ecsó sokadik díját nyerte el a Harmadik Shrek és a Simpson család előtt. A legjobb nem angol nyelvű alkotások között a Mások élete című német dráma lett a legjobb. A legjobb eredeti forgatókönyv díját Diablo Cody kapta a Junoért, a legjobb adaptált forgatókönyvért Ronald Harwoodot díjazták (A szkafander és a pillangó). Anthony Hopkins egy különdíjat vehetett át a támogatásaiért. A BAFTA rendezvénye az utolsó rangos díjátadó a február 24-i Oscar-díjkiosztó előtt.